Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Tam presskonferens / Alla tillgängliga utom Pogba / Brendan Rodgers i sikte

Fredagssvepet idag innehåller såklart en uppföljning av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens tidigare idag. En stor majoritet av frågorna handlade om hur Ole hanterat pressen under veckan och överlag var det ganska tamt. Det framgick också att samtliga spelare utom avstängde Paul Pogba är tillgängliga inför Tottenham. I övrigt några ord om Brendan Rogers som tänkbar ersättare på tränarposten och Sir Alex som fått en utmärkelse sent omsider. 

Tam presskonferens

Dagens presskonferens med Ole Gunnar Solskjaer måste uppfattas som ganska tam överlag. Många frågor handlade om Oles tuffa vecka och hur han själv kände det att vara i skottgluggen. Han betonade att det är så det är och att det bara är att gå vidare. Han beskrev att han varit med om kriser både som spelare och tränare förut. Det som känns något märkligt är att han upprepade uttryck som ”not good enough”, ”fight back”, ”nothing near our best” osv. Fans och journalister runt om hade möjligen förväntat sig lite mer erkännande av en katastrofal period. Vi får se hur läget är efter helgens match.

Annat som kom fram under presskonferensen.

  • Alla spelare måste hitta the right ”mental frame of mind. På så vis kan vi studsa tillbaka”. 
  • Ole erkände att Sir Alex varit på Carrington och att han pratade med honom i tisdags. Sir Alex träffade även Ronaldo enligt uppgift på denna marknadsföringsdag. Tidigare uppgifter har gjort gällande att Sir Alex inte pratade med någon i laget.
  • Stämningen i laget är god, alla håller ihop och enas om att det är mycket osanningar på sociala medier, såsom att Pogba och Solskjaer skulle vara i någon konflikt.
  • Hela veckan har handlat om att jobba hårt och förstå vad felen är. Veckan beskrivs som svår men att laget håller ihop och jobbar bra.

Alla tillgängliga utom Pogba

Hela laget är tillgängligt inför helgens match mot Tottenham. Man kan konstatera att det är en mycket bra trupp som finns tillgänglig och att vi borde slå Tottenham med alla dessa spelare på pappret. Det blir dock svårare i praktiken med den press som finns på laget. Paul Pogba är undantaget eftersom han är avstängd efter det onödiga röda kortet mot Liverpool.

Brendan Rodgers i sikte

En tränare som pekats ut som intressant som ersättare till Ole Gunnar Solskjaer är Leicesters Brendan Rodgers. Mark Ogden för fram honom som en het kandidat. Många fans verkar splittrade. Brendan Rodgers verkar vara en sympatisk man med en bra taktisk förmåga. Han beskrivs dock också av vissa som en ”ja-sägare” som kommer att följa Glazers minsta vink. Det återstår att se hur resultaten går nu kommande vecka och om Solskjaer överlever i ett första skede.

Sir Alex har fått Scotland cap

Flera skotska spelare från 60-talet har sent omsider fått ett erkännande genom den s.k. Scotland cap. Bland de fyra spelare som inte tidigare fått denna utmärkelse för internationella förtjänster finns självaste Sir Alex Fergusson. De fyra spelarna spelade inte mot ”home nations” och fick aldrig utmärkelsen när det begav sig.

Läs vidare här