Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp: Atalanta - Manchester United
25 resande men ingen svensk med till Bergamo

Ole Gunnar Solskjaer tog med sig 25 spelare när Manchester United idag reste till Bergamo för morgondagens match mot italienska Atalanta i Champions League.

Det mest notabla i den resande truppen är att Victor Lindelöf inte följer med. Detta förklaras av att svensken fick en smäll på dagens träning, varför han inte är i speldugligt skick. Huruvida Lindelöf kan vara tillbaka till helgens match mot Manchester City får vi inga besked om.

Om Solskjaer hade tänkt matcha samma elva imorgon som mot Tottenham får han alltså tänka om. Vill Solskjaer köra vidare på samma formation är Eric Bailly förstås ett alternativ. Det kan också tänkas att Luke Shaw flyttar in som mittback, men då kan inte Harry Maguire och Raphaël Varane ta samma positioner som i helgen. Ett annat alternativ är förstås att återgå till fyrbackslinje.

Målvakter: De Gea, Henderson, Heaton
Försvarare: Bailly, Dalot, Maguire, Shaw, Telles, Varane, Wan-Bissaka
Mittfältare: Fernandes, Fred, Lingard, Mata, Matic, McTominay, Pogba, Van de Beek
Anfallare: Amad, Cavani, Greenwood, Martial, Rashford, Ronaldo, Sancho

Notabla namn i resesällskapet är Amad och Anthony Martial, som är tillbaka i truppen efter skadefrånvaro.

Däremot fanns det den här gången ingen plats för Anthony Elanga. Måhända får han ändå resa till Bergamo. Uniteds U19 spelar nämligen mot Atalanta i Uefa Youth League klockan 14.00 imorgon och den svenska anfallaren är tillgänglig för spel i turneringen. U19-matchen visas gratis på Uefa.tv och även på C More (har inte kollat detta närmare men jag förmodar att du behöver ett specialpaket för matchen, typ Junior Ultra Premium som gäller enbart för den matchen och skaffas på en bindningstid om 80 år).


Källa: Manutd.com