Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Januarimatcherna spikade / Dubbla skador / Rangnick fortfarande intresserad

Manchester United Training Session

Vi har ett nyhetssvep även denna söndag, där vi rapporterar om speltider i januari, dubbla skador på viktiga spelare samt nyheten från tränarcirkusens värld.

Januarimatcherna spikade

För er som bokat biljetter till att se United i januari finns nu möjligheten att även boka flygbiljetter, då Premier Leagues spelschema för januari nu spikats.

Faktum är att det bara är två matcher som spikats. Årets första match, hemma mot Wolverhampton, spikades redan samtidigt som decembermatcherna och spelas måndagen den tredje januari klockan 18.30.

Sedan följer en helg med FA-cup, där vi får matchtid och motstånd senare, innan det är dags för Aston Villa borta lördagen den 15 januari. Även denna match har avspark 18.30.

Månadens sista match spelas lördagen 22 januari klockan 16.00, och det är West Ham som då kommer till Old Trafford.

Eftersom månaden avslutas med ett extrainsatt landslagsuppehåll blir det endast tre Premier League-matcher under månaden.

Spelschemat i sin helhet

Groenen skadad

Från damlaget kommer den tråkiga nyheten att innermittfältaren Jackie Groenen återvände från landslagsuppehållet skadad. Det rör sig om en hamstringskada, och som United skriver det låter det inte som att det är någon allvarligare skada, då man skriver om att han missar helgen som kommer. Man garderar sig visserligen med att också konstatera att man inte vill ge någon tidsram för comebacken, då det beror på hur hon reagerar på behandlingen.

Även Cavani skadad – missar landslagssamling

En nyhet som legat någon dag är att Edinson Cavani är skadad, och missar Uruguays landslagssamling. Enligt uppgifter skall han ha smärta i någon sena, och det verkar inte ge med sig i nuläget, varför han inte reser till landslagssamlingen.

Farke sparkad

Spekulationerna kring Ole Gunnar Solskjaers framtid går varma, men inga besked har kommit där. En som dock har fått lämna sitt Premier League-jobb är Norwichs Daniel Farke, som igår kväll fick sparken. Detta meddelar Norwich på sin hemsida.

Farke tog över Norwich inför säsongen 2017/18, och han ledde då laget till en fjortondeplats i Championship. Säsongen efter vann man serien och avancerade upp till Premier League, bara för att sluta överlägset sist där under säsongen 2019/20. Det blev dock bara ett år i Championship, då man vann serien tämligen bekvämt förra säsongen.

Starten på årets Premier League-säsong har dock varit katastrofal, och efter elva omgångar ligger man sist med fem poäng och 5-26 i målskillnad. Ironiskt nog tog man under gårdagen sin första seger, vilket leder tankarna till att Norwichs styrelse redan före matchen hade bestämt att det landslagsuppehåll som nu stundar var då man skulle få till en omstart med en ny tränare.

Rangnick fortfarande intresserad

Apropå Ole Gunnar Solskjaers framtid så rapporterar Christian Falk att Ralf Rangnick fortfarande är intresserad av att ta över tränarjobbet i United. Rangnick är på senare tid mest känd för sitt arbete i RB Leipzig, som han lämnade sommaren 2019. Sedan i somras arbetar han som Head of Sports and Development i ryska Lokomotiv Moskva.