Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Remembrance Day / Zidane jagas / Ungdomar på seniorträning

Det är söndag mitt i landslagsuppehåll, traditionellt en nyhetsfattig tid. Idag hämtar vi nyheter gällande att United jagar Zinedine Zidane, samt två lite speciellt upplägg för ungdomsspelare i klubben. Men först, ett tips.

Remembrance Day

Ja vi vill först alltså tipsa om en artikel på Uniteds egen hemsida, där man i samband med Remembrance Day hedrar de spelare som spelade för Manchester United, och sedan gick bort i krig. Ni läser om spelarna här.

Zidane jagas

Som sagt så är det söndag mitt i landslagsuppehållet, vilket gör att vi får leta en bit ner på trovärdighetsstegen bland nyheterna.

Men från Duncan Castles på The Times inhämtar vi att Manchester United jobbar på att övertyga Zinedine Zidane att ta jobbet som ny manager i klubben. Nu har man visserligen inte sparkat Ole Gunnar Solskjaer än, och de mer trovärdiga rapporterna som kommer kring klubben är att man i nuläget inte har några planer på att göra det, varför det i så fall skulle vara tämligen onödigt att ta in Zidane.

Men om man nu skulle vilja göra det kan man göra det utan att behöva förhandla med någon klubb, då Zidane är klubblös sedan mer än ett år, och från Unitedledningen sägs man vara hoppfull kring att sommarvärvningarna att Raphael Varane och Cristiano Ronaldo skall vara lockande för Zidane, som själv sägs vara tveksam.

Ungdomar på seniorträning

Uniteds reservlagsspelare Demot Mee (målvakt) och Rhys Bennett (mittback) har spenderat en vecka hos AFC Wimbledon, som del av att ”Pro Experience Programme”.

Programmet finns till för att ge spelarna en möjlighet att träna med seniorklubbar. Uniteds Head of Player Development and Coaching Justin Cochrane förklarar.

”De spenderar en vecka med lag där jag känner managern och omgivningen de har där, för att få en känsla av hur seniorfotbollen verkligen är.

”De får helt öppna dörrar i form av att känna på hur det är på träningar, möten och uppvärmningar inför match – det enda de inte gör är att spela matchen. Det är en bra erfarenhet för de här unga spelarna, som huvudsakligen är vana vid att spela ungdomsmatcher, att få känna på skillnaden i intensitet och vad som krävs av dem i en seniormiljö.”

Spelare utlånade, men får också stanna

Manchester United har lånat ut ungdomsspelarna Safia Middleton-Patel och Chloe Williams till Blackburn Rovers damlag, som spelar i andradivisionen. De kommer dock fortsatt att kunna vara registrerade och spela matcher för Uniteds akademilag också.