Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Villarreal - Manchester United
Starten (och förhoppningsvis slutet) på Carrick-eran

Då var det dags för första matchen av (den förhoppningsvis korta) Carrick-eran. Och det är en viktig sådan. Man tar sig an Villarreal i en match där en vinst nästintill skulle betyda en plats i åttondelsfinalerna. 

Manchester United

Det är tydligt att man behöver få med sig några bra resultat för att på något sätt kunna stadga skeppet. Michael Carrick kommer att leda laget, vilket såklart inte är den mest optimala lösningen då han varit en del av den tränarstab som många inte anser vara tillräckligt bra.

Förhoppningsvis handlar det bara om några få matcher, för om detta är planen för resten av säsongen så kommer vi nog inte få se någon förbättring resultatmässigt.

Spelarna kommer att behöva ladda om snabbt, för så som det såg ut mot Watford var helt oacceptabelt. Man kommer fortfarande vara utan Paul Pogba och Raphaël Varane, och det skulle inte förvåna mig om Luke Shaw inte är redo efter att återigen varit tvungen att utgå mot Watford.

Mason Greenwood kommer med stor trolighet också missa morgondagens möte efter att ha testat positivt för covid-19, samtidigt som Edinson Cavanis status fortfarande är tveksam. Utöver det så bör resten av truppen vara frisk och tillgänglig för spel.

Laguppställningen kommer att vara oerhört svår att förutspå då det är oklart hur mycket inflytande Carrick hade över startelvan under Solskjaer, men någon sorts ändring behövs och förhoppningsvis förstår Carrick det.

Får Donny van de Beek chansen från start imorgon?

Därför tror jag att elvan kommer att se lite annorlunda ut, men i mål kommer det inte att ske någon förändring. Där kommer David de Gea stå. Backlinjen förmodar jag kommer att vara relativt intakt, förutom att Telles bör ersätta Shaw, som inte verkar vara 100% återställd från sin huvudskada. Personligen så tycker jag att Maguire borde bänkas och att Bailly spelar istället, men det är mest önsketänkande från min del.

Mittfältet behöver förändras, och det börjar med Donny van de Beek som måste få starta, gärna tillsammans med Matic som då kan ta en lite defensivare roll. 

På högerkanten måste Jadon Sancho få chansen igen då han och Donny var de enda spelarna som faktiskt gjorde respektabla insatser mot Watford. I nummer 10-rollen bör Fernandes starta, även om han gjorde en riktigt dålig match i lördags. Vänsterkanten är lite mer oklar enligt mig. Det klara valet är väl Marcus Rashford, men hans insats i helgen kan göra att någon som Jesse Lingard kanske får chansen där.

På topp tror jag inte att det blir någon ändring utan där startar Cristiano Ronaldo.

Möjlig startelva:

Villarreal

Villarreal har precis som United haft det tufft i ligan. För tillfället ligger man på en 12:e plats och får väl försöka förlita sig på succé i Europa istället. 

Villarreal kan vara utan sin målgörare Gerard Moreno, vilket skulle vara ett stort avbräck. Anfallaren har en hamstringskada och har missat lagets senaste sju matcher. Det kan alltså bli så att man saknar en av sina bästa spelare imorgon, men utöver det så är truppen relativt skadefri.

Vidare till laguppställningen så kommer Geronimo Rulli vakta målet. Framför sig tror jag att han kommer att ha den gamla Tottenham-spelaren Serge Aurier på högerkanten, Pau Torres och Raul Albiol centralt, och Pervis Estupinan på vänsterkanten.

Mittfälttstrion tror jag kommer att bestå utav Etienne Capoue, Dani Parejo och Mani Trigueros och framåt kan vi få se Arnaut Danjuma, som hade lekstuga med Diogo Dalot i det förra mötet, på vänstersidan, Yeremi Pino på högersidan och Paco Alcacer i mitten.

Möjlig startelva:

Historik

Detta kommer att bli det tredje mötet mellan lagen i år. Man möttes i Europa-league finalen i maj, och vi vet alla hur det slutade. Sedan möttes man i gruppspelet i slutet på september där Cristiano Ronaldo säkrade segern på tillägstid.

Visste ni att…

  • På de sex mötena mellan lagen så har hela fyra stycken slutat 0-0.
  • Det har aldrig blivit mer än tre mål i en match mellan lagen.

Matchinformation

Villarreal
Manchester United
Turnering: Uefa Champions League, gruppspel 5:6
Tid: Tisdagen den 23 november 2021, 18.45
Plats: Estadio de la Cerámica, Villarreal
Domare: Felix Brych (Tyskland)
Teve: Telia/C More

Manchester United

Skador och avstängningar:

  • Greenwood (covid-19, inget datum)
  • Shaw (hjärnskakning, inget datum)
  • Pogba (skadad, januari)
  • Varane (hamstring, december)
Tveksamma:

  • Cavani (muskelskada, liten chans)
  • Shoretire (oklar status, liten chans)
FORM
V20/10AtalantaHCL3-2
F24/10LiverpoolHPL0-5
V30/10TottenhamBPL3-0
O2/11AtalantaBCL2-2
F6/11Man CityHPL0-2
F20/11WatfordBPL1-4

Villarreal

Skador och avstängningar:

  • Moreno (muskel, slutet november)
Tveksamma:

  • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F23/10Athletic ClubBligan1-2
O26/10CádizHligan3-3
F30/10ValenciaBligan0-2
V2/11Young BoysHCL2-0
V7/11GetafeHligan1-0
O20/11Celta VigoBligan1-1

United mot Villarreal

Totalt:61-5-03-2
Borta:20-2-00-0
Champions League:51-4-02-1
SENASTE MÖTENA
O2008-09-17HCL0-0
O2008-11-25BCL0-0
O2021-05-26NEL1-1FS
V2021-09-29HCL2-1
SENASTE BORTAMATCHER
O2005-09-14BCL0-0
O2008-11-25BCL0-0