Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Det senaste om Ralf Rangnick / Speltid för två / Inställt

Ett Ralf Rangnick-fyllt nyhetssvep kommer här på lördagskvällen. Inte mindre än fem olika punkter har vi gällande den tyske tränaren som lär ta över som manager för Manchester United. Vi har också en uppdatering kring landslagsspel för två Unitedlirare, samt anledningen till varför det inte blev match idag.

Det senaste om Ralf Rangnick

Att Ralf Rangnick skall ta över som tränare i Manchester United för resten av säsongen ser mer och mer troligt ut. Idag har vi ett antal uppdateringar kring tysken.

United och Lokomotiv Moska överens

Enligt Simon Stone, som inte skriver saker om det inte finns täckning för det, är United och Lokomotiv Moskva har en överenskommelse gällande att Rangnick skall till United. Man är inte helt överens om allt än dock, men man jobbar på att nå dit.

Fast det kan dröja…

När Rangnick kommer ta över är i nuläget lite oklart. United och Lokomotiv skall som sagt vara så gott som överens, och det personliga kontraktet för honom verkar inte heller det vara långt ifrån överenskommet.

Men eftersom Storbritannien nu som bekant lämnat EU är det inte bara för tysken att flytta över och börja arbeta, han behöver ett arbetstillstånd. Detta skall inte vara några svårigheter för honom att få, men det är en liten process som gör att Michael Carrick troligen kommer få leda United även i torsdagens hemmamatch mot Arsenal. Mirror skriver dock att det är troligt att Rangnick skall kunna leda laget nästa helg, hemma mot Crystal Palace.

Presenteras inom 48 (24?) timmar?

Enligt Paul Hirst kommer United presentera Rangnick inom 48 timmar. Något han skrev ganska precis ett dygn sedan. Att United skulle presentera Rangnick före Chelseamatchen får väl dock ses som osannolikt, så måndag kanske är mer troligt.

 

Nedräkningsklockan följer med?

Rangnick gillar högintensitetsfotboll, och enligt James Ducker kan det bli så att Rangnick tar med sig sin nedräkningsklocka för att göra övergången till högintensitetspress lättare för spelare. Han skall redan ha fått tillgång till gamla träningspass för att studera dessa. Förändring är på väg.

Här utvecklar han resonemanget kring nedräkningen.

Intresserad av fortsättning

Enligt Fabrizio Romano skulle Rangnick vara intresserad av att inte bara vara manager i ett halvår för att sedan bli någon form av konsult för United, utan han skulle vara intresserad av att bli manager på permanent basis om han erbjöds rollen.

Romano skriver också att Rangnicks team arbetar på arbetstillståndet och att han planerar att anlända [till Manchester] nästa vecka.

Speltid för två

Englands damer spelade tidigare idag VM-kvalmatch hemma mot Österrike. United har ännu inte satt någon större prägel på det landslaget, men idag fick två spelare spela från start.

Mary Earps spelade matchens samtliga minuter och fick dessutom hålla nollan när England vann med 1-0. Ella Toone fick starta och blev utbytt efter dryga timmen.

Därför spelade inte juniorerna

Avslutningsvis kan vi meddela att anledningen till att Uniteds U18-lag inte mötte West Bromwichs dito tidigare idag berodde på en vattensjuk plan på WBA:s träningsanläggning.