Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Arsenal 3–2
Tre otroligt viktiga poäng

I en svängig match vann Manchester United mot Arsenal. I en match som innehöll både det märkligaste målet man sett på länge och flera fina mål fick Michael Carrick segra i sin sista match som ansvarig. Cristiano Ronaldo blev stor segerorganisatör med sina två mål. En minst sagt viktig seger bärgades därmed inför Rangnick-eran som startar nu på söndag.

För vekt av David de Gea

Jag vet att Fred stämplar honom på foten. Men du kan som målvakt inte välja att lägga dig ner i eget målområde när motståndarna har/är på väg att få bollen precis utanför straffområdet.

Freds fel helt och hållet säger en del, jag säger det motsatta. Klantigt av brassen? Ja. Men De Gea får sluta med fasonerna att lägga sig ner vid varje touch. Det håller inte i längden och kommer fortsätta att straffa sig om han inte lägger av med det.

Målsvackan bruten

Det har varit mycket prat det senaste om Bruno Fernandes ”formsvacka” som många väljer att kalla det. En sjunkande kurva i form kan jag förstå, men en formsvacka skulle jag absolut inte kalla det.

Idag var det en bättre insats av portugisen och han fick kröna det med sitt första mål sedan Newcastle-matchen den 11 september. Välbehövligt och kul för honom och oss United-supportrar.

Målmaskinen Cristiano Ronaldo

Mycket kan sägas om portugisen och det finns en hel del som tycker att Manchester United anno 2021/2022 är ett svagare lag med Cristiano Ronaldo. Någonting jag kan hålla med om.

Han ser stundtals väldigt svagt ut i spelet och han är inte den spelare som han en gång i tiden var. Vilket blir tydligt i många sekvenser av en match.

Men en målmaskin – det är han. Det är makalöst att han fortsätter att leverera de siffrorna han gör vid 36-års ålder. Två mål idag och han kommer fortsätta att göra massvis av mål när han serveras bra lägen. Han kommer finnas med i toppen av Premier Leagues skytteliga i år, det är någonting som är säkert.

801 gjorda mål i proffskarriären, det om någonting förtjänar en applåd.

Ett stort plus till Diogo Dalot

Många höjde på ögonbrynen när Diogo Dalots namn poppade upp i startelvan och undertecknad var minst sagt tveksam.

Men som han motbevisade mig, och många med mig. Skötte sin kant bra och bidrog även offensivt, främst i den första halvleken. Ett stort steg framåt gentemot de tidigare insatserna den här säsongen.

Till sist – ett stort tack till..

Michael Carrick som skött rollen han tilldelades i slutet av förra veckan på ett väldigt bra sätt. Vinst mot Villarreal, kryss mot Chelsea och till sist en vinst mot Chelsea.

Resultaten var det viktigaste under den här veckan och det har Carrick gett oss. Någonting vi ska vara tacksamma för när det nu står helt klart att han lämnar klubben permanent.

Tack Michael.