Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Slutet på en era
Michael Carrick lämnar Manchester United

Manchester Uniteds seger mot Arsenal var inte bara Michael Carricks sista match som tillförordnad manager för klubben. Det var också Carricks sista match som anställd av klubben. Mittfältslegenden meddelar att han lämnar klubben efter drygt 15 år som spelare, lagkapten, tränare och (tillförordnad) manager.

Det var sommaren 2006 som Carrick värvades till United från Tottenham. På tolv säsonger som spelare gjorde Carrick 464 matcher, 24 mål och 30 assists för United. Han blev engelsk mästare fem gånger och vann utöver det Champions League, Europa League, FA-cupen, Ligacupen och VM för klubblag.

Beslutet att lämna United är Carricks eget.

Michael Carrick säger:

Min tid i den här fantastiska klubben kommer alltid att rankas som de bästa åren i min karriär. När jag först signerade för mer än 15 år sedan kunde jag aldrig i mina vildaste drömmar ha föreställt mig att jag skulle vinna så många titlar. Och jag kommer definitivt aldrig glömma de fantastiska minnena, både som en spelare och som en del av ledarstaben.

Efter mycket tanke och noga övervägande har jag emellertid bestämt mig för att den rätta tiden för mig att lämna klubben är nu. Jag vill rikta ett stort tack till alla spelarna och ett särskilt omnämnande går till ledarstaben, att arbeta långa timmar med en sådan fantastisk grupp av människor har varit en verklig glädje och jag har skaffat mig några långvariga vänner.

Jag är och kommer alltid att vara en Manchester United-fan och jag kommer att gå på så många matcher som möjligt. Jag skulle vilja önska Ralf, ledarstaben, spelarna och fansen allt det bästa för framtiden och jag ser fram emot att vara på läktarna och stötta grabbarna som en supporter.

John Murtough, fotbollschef, säger:

Michael lämnar med ett uppriktigt tack och med lyckönskning från alla i Manchester United, efter 15 år av exceptionellt arbete som en spelare och som en tränare. Medan vi är ledsna att se honom lämna, respekterar och förstår vi Michaels beslut.

Han kommer alltid att bli ihågkommen som en av de bästa mittfältarna i Manchester Uniteds historia, och, mer nyligt, som en utmärkt tränare som har arbetat outtröttligt under två managers för att hjälpa till att utveckla den starka truppen som Ralf nu kommer att ta över ansvaret för.

Vi är tacksamma för det stabila ledarskap som Michael har visat under den här övergångsperioden och, även om han kliver bort från sin dag till dag-position, kommer han alltid att välkomnas tillbaka som en klubblegend.

Vi avslutar med att säga ett stort tack till Michael Carrick. Han namn har en evig plats i Manchester Uniteds historia.