Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Newcastle hostar upp för Lingard? / Lägesrapport från damlaget

Lördagens nyhetssvep innehåller nya rykten om Jesse Lingard och hans framtid. Blir det ett annat United i form av Newcastle framöver? Det sägs i alla fall att skatorna är intresserade av engelsmannen. Vidare får vi en lägesrapport från damlaget.

Månadens mål ska även uppmärksammas, samt att Hannibal ångar på med sitt Tunisien i Fifa Arab Cup.

Newcaslte erbjuder Lingard jättekontrakt?

Att Jesse Lingard inte var någon favorit hos Ole Gunnar Solskjaer var tydligt och speltiden under den här säsongen har därmed blivit knapp för 28-åringen. I och med Ralf Rangnicks intåg kan det så klart komma att ändras, men med tanke på vad Unitedprodukten uträttade under sin lånesejour i West Ham, finns all anledning att tro att många andra klubbar rycker i honom.

Newcastle uppges vara den hetaste kandidaten för tillfället. Ett Newcastle där pengar nu finns i överflöd.

Martin Hardy på The Times skriver att Tyne and Wear-laget har Lingard som prio nummer ett och att man är beredda att gör honom till klubbens högst betalde spelare någonsin. Vidare skriver Hardy att man är villiga att betala en stor summa för att värva honom.

Lägesrapport från damlaget

Manchester Uniteds damer spelar imorgon ligacupmatch mot Leicester på hemmaplan och tränare Marc Skinner har gett oss en uppdatering kring läget i laget.

Skinner säger bland annat att Martha Harris och Martha Thomas är missar morgondagens möte på grund av skador.

”De rehabiliterar för tillfället. Detsamma gäller Jackie Groenen.”

38-åringen meddelar också att de gör framsteg men att man inte vill ta några onödiga risker med att skynda tillbaka dem.

Kirsty Smith är även hon indisponibel efter en smäll hon ådrog sig med det skotska landslaget.

En glädjande nyhet är emellertid att Millie Turner är tillbaka. Mittbacken skadade sig under tidiga hösten och har kämpat i ett par månader för att komma tillbaka.

”Hon har mycket energi och kommer bidra med många kvaliteter som vi har saknat,” säger Skinner.

Hannibal förlorade med Tunisien

Unitedmittfältaren är uttagen till Tunisiens landslag att spela Fifa Arab Cup nu under slutskedet av året och spelade igår 90 minuter när laget förlorade med 2-0 mot Syrien.

Sedan tidigare har man slagit Mauretanien med 5-1, där Hannibal bland annat assisterade till ett mål.

Varane: ”En utmaning som motiverar mig”

Raphaël Varane har haft en säsong som varit lite upp och ner sedan ankomsten i somras och för tillfället spenderar fransmannen tid i sjukstugan. En lårskada satte stopp för drygt en månad sedan men mittbacken beräknas vara tillbaka i speldugligt skick snart.

I en längre intervju, som finns att läsa på The Telegraph, pratar Varane om vad som var avgörande faktorer i beslutet att komma till Manchester United. 28-åringen säger bland annat att atmosfären kring United är något extraordinärt.

”Ett bra exempel på atmosfären var när vi låg under mot Atalanta med 0-2 och vände till 3-2. Hela arenan pushade laget.”

Varane menar också att det är viktigt att komma ihåg vad en klubb som Manchester United betyder.

”Det är viktigt att den här klubben är i topp och jag är säker på att fansen kommer komma ihåg vilka som till slut tar sig dit. Det är en stor utmaning, men en utmaning som motiverar mig.”

Detta plus mycket mer finns att läsa i intervjun.

Månadens mål

Jadon Sancho kammade hem priskategorin månadens mål för november. Detta efter fullträffen mot Villarreal i Champions League.

Målet var dessutom Sanchos första i Unitedtröjan.