Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Leicester City
Damerna på jakt efter slutspel i ligacupen

United Women kommer till spel efter landslagsuppehållet och möter Leicester City i ligacupens gruppspel. Efter två matcher har United med sig fina 5 poäng, och parkerar strax bakom Manchester City. Leicester återfinns på 3 poäng strax därefter. Före landslagsuppehållet blev ligamatchen mot Arsenal en alltför svår nöt att knäcka och nu gäller det att studsa tillbaka. 

Ligacupen för damerna spelas nu för tiden som ett gruppspel. Leicester kommer till spel under överseende från utvecklingschefen och tidigare landslagsspelaren Emile Heskey. United å sin sida bör komma till spel med ett revanschsuget lag efter ligaförlusten mot Arsenal senast. Av landslagssamlingen att döma verkar flera spelare ha fin form. Bland annat fick vi se Alessia Russo göra hattrick i Englands storseger, dock mot ett svagt Lettland. Segraren i gruppen går direkt till kvartsfinal medan tvåorna med flest poäng gör ettorna sällskap i slutspel.

Manchester Uniteds uppställning

Leicester Citys lag

Förutsättningarna

Marc Skinner har stora delar av laget tillgängligt men det råder fortfarande tveksamhet för båda våra ”Marthor”, Martha Tomas och Martha Harris. I backlinjen är Millie Turner åter tillgänglig. Även vårt Holländska mittfältsankare Jackie Groenen är tveksam till spel, liksom Kirsty Smith. United ligger för närvarande på andra plats i gruppen strax före Leicester efter två matcher. I ligan har laget haft ganska svårt att vinna på sistone och ligger på sjätte plats.

Motståndarna har gått kräftgång i ligan (de ligger sist utan vinst) och gjort sig av med tränaren Jonathan Morgan. Han kommer att ersättas av Lydia Bedford som dock börjar först på måndag. Idag leds laget alltså av utvecklingschefen Emile Heskey. Leicester kommer potentiellt till spel med tidigare United-spelarna Abbie McManus och Jess Sigsworth, och laget verkar vara i stora delar intakt. Leicesters seger i gruppen kom mot Durham tidigare i november.

Tidigare möten

Lagen har mötts fem gånger och United har 3 segrar och en oavgjord. I år har de tagit en seger vardera. Senast vann United med 3-1 i ligan men fick tidigare i år vår stryk i FA-cupen med 3-2.

Teve

Matchen kan endast ses på plats.