Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Crystal Palace 1-0
Tre poäng är tre poäng

Tre poäng och en hållen nolla när vår nye tränare gör sin första match med klubben. Detta är det viktiga vi tar med oss från Uniteds hemmaseger mot Crystal Palace.

30 minuter, så länge höll den spelmässiga ”Rangnickeffekten” i sig. Sen kroknade United och kom aldrig riktigt igång igen. Ett moget beslut av Mason Greenwood och ett fint avvägt skott av Fred skulle ändå göra att United fick med sig de tre poängen, vilket gör att United nu till en böjan är med i kampen om fjärdeplatsen igen.

Att Rangnick valde att starta med samma elva som Carrick gjorde mot Arsenal tyckte jag personligen var lite tråkigt. När en ny manager tar över vill man ha någon form av skillnad, att han skall sätta sin prägel på laget, och på pappret var det ingen skillnad. Men när vi såg hur United ställde upp var det skillnad.

Borta var 4-2-3-1, och istället skickade Rangnick ut en form av 4-4-2/4-2-2-2, med Marcus Rashford bredvid Cristiano Ronaldo på topp och han gav Bruno Fernandes och Jadon Sancho varsin fri kantroll att lira på. Som sagt så såg det också inspirerat och roligt ut i ungefär en halvtimma innan Unitedspelare tacklade av. Men sammantaget var det ändå positiv upplevelse.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Kanske ett överbetyg, med tanke på att De Gea knappt behövde göra något. Men en målvaktsinsats som sprider ett lugn är alltid en bra målvaktsinsats, och det var vad De Gea stod för även om han inte behöver rädda särdeles mycket.

Diogo Dalot: 7

Ytterligare en pigg insats från Dalot. Hade Wilfried Zaha mot sig defensivt, men efter 90 minuter kan vi konstatera att han klarade det utmärkt. Inläggen han slog hade nåt positivt över sig, även om de inte var perfekta.

Victor Lindelöf: 7

Går egentligen får klarhet till klarhet, med ytterligare en fin insats idag. Vågade ta fram bollen vid tillfällen, och stod för förutseende försvarsspel i princip matchen igenom.

Harry Maguire: 7

Missade lite för många långbollar, men värdera rätt med att spela enkelt när han skulle spela enkelt och svårare när det fanns utrymme för det. Ett stort fall framåt.

Alex Telles: 7

Ett fall framåt även här, då Telles stod för en positiv insats. Bra defensivt, och hade ett par fina frisparkar som kunde givit mer än de gjorde.

Bruno Fernandes: 6

Utbytt 86. Klarar precis godkänt tack vare sitt slit. Det märks att formen inte är där, och han får inte ut det vi är vana vid.

Scott McTominay: 5

Den stora svagheten på mittfältet nu. Vinner för lite boll, och fötterna är inte med honom framåt överhuvudtaget.

Fred: 8

1 mål. Ytterligare en positiv insats från brassen, och idag fick han dessutom göra matchens enda mål. Man undrar ju i nuläget vad han skulle kunna prestera med en ännu bättre innermittfältskamrat bredvid sig.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 62. Presterade en bra halvtimme, med flera fina kombinationer och även ett bra presspel. Sen presterade han också en tämligen medioker andra halvtimme.

Cristiano Ronaldo: 7

Bra första, något sämre i andra men var fortfarande viktig för Uniteds prestation. Tog stort ansvar för laget.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 76. Den lilla formtoppen han inledde sin comeback med är totalt borta. Misslyckades med alleles för mycket matchen igenom och borde blivit utbytt tidigare.

Mason Greenwood: 7

Inbytt 62. 1 assist. Inte den som hade mest inverkan på spelet, men bara att han var kylig och valde att spela fram Fred vid 1-0 istället för att skjuta själv gör att insatsen var bra.

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 76. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 86. Spelade för kort tid för att betygsättas.