Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Young Boys 1–1
Knappt någon tog chansen

Det var varken vackert eller bra. Men många unga spelare fick chansen och vi fick se tre spelare göra debut. Dessutom avslutade United matchen med sju egna produkter på planen och det, det är fint. Det avspeglas tyvärr inte i spelarbetygen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Dean Henderson: 6,5

Ut 67’. Skyddade sin backlinje bra vid flera situationer då han läste spelet bra. Snabb och beslutsam i de lägena. Chanslös på målet. Märkligt utbytt.

Aaron Wan-Bissaka: 4

Väldigt slarvig i den första halvleken. Både med och utan boll. Blev inte bättre i den andra halvleken, om möjligt ännu sämre. Ingen bra insats av engelsmannen och han bör få se sig förpassad till bänken till helgen. Dessutom utburen på bår efter matchen. Hoppas han tillfrisknar snart!

Eric Bailly: 7

Få mittbackar spelar fotboll på samma sätt som ivorianen. Gör det också bra tillsammans med Matic. Vinner mycket dueller och oftast bra i passningsspelet. Alltid kul att se Bailly spela fotboll. Bäst i backlinjen.

Nemanja Matic: 6,5

Många fina uppspel i den första halvleken och såg allmänt riktigt stabil ut. Svagare i den andra halvleken men trots det en klart godkänd insats.

Luke Shaw: 5

Ut 60’. Fortsätter att göra allt annat än att imponera. Fin assist till ledningsmålet men är minst sagt långt ifrån den fina form han visade upp under fjolåret. Bör få bevittna matchen mot Norwich från bänken.

Juan Mata: 5

Ut 89’. Ja du, Juan. Det här var inte bra. Borde punkterat matchen och gjort 2-0 i den första halvleken. Utöver det var han allmänt långsam och svag matchen igenom. Borde inte få mer minuter den här säsongen.

Donny van de Beek: 4,5

Väldigt svag insats av holländaren och bjuder dessutom på deras mål. Tog verkligen inte chansen när han väl fick den och såg lite virrig ut under i stort sett hela matchen.

Amad: 5

Ut 67’. Svag första halvlek där han slarvade bort ett jätteläge. Piggare i den andra där han visade upp sitt fina driv med bollen. Första matchen av säsongen vilket så klart påverkar insatsen. Men kan mycket bättre än så här.

Anthony Elanga: 5

Svag insats av svensken. Bidrog knappt alls till anfallsspelet och brände dessutom ett friläge. Nej, bättre än så här kan du Anthony.

Mason Greenwood: 7,5

Fantastiskt avslut. Visar gång på gång att han är den bästa avslutaren i Manchester United. Fin framspelning till Mata i den första halvleken också. Lite svagare i den andra halvleken men klart Uniteds bästa spelare.

Jesse Lingard: 4,5

Ut 89’. Anonym första halvlek från Lingard som dessutom slarvade en hel del med boll. Det blev inte bättre i den andra. Behöver visa mer när han får chansen, under isen är en underdrift.

Teden Mengi: 6

In 60’. Stabilt intryck under den halvtimmen han fick. Höll på att bjuda på ett friläge när han halkade men räddade upp situationen på egen hand.

Shola Shoretire: N/A

In 67’. Varnad. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tom Heaton: N/A

In 67’. Spelade för kort tid för att betygsättas. Av de spelare som satt på bänken var Tom Heaton den jag minst trodde skulle få speltid. Men alltjämt kul att han äntligen fick debutera, 20 år efter att han första gången kom till klubben. DEBUTANT.

Fint ögonblick när barndomsvännerna Zidane Iqbal och Charlie Savage fick debutera för Manchester Uniteds A-lag.

Zidane Iqbal: N/A

In 89’. Spelade för kort tid för att betygsättas. DEBUTANT.

Charlie Savage: N/A

In 89’. Spelade för kort tid för att betygsättas. DEBUTANT.