Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Norwich - Manchester United 0-1
En ny trea utan att imponera

Tre poäng är tre poäng, det blev rubriken för spelarbetygen förra helgen när United slagit Crystal Palace hemma med 1-0. Känslan efter dagens seger med samma siffror borta mot Norwich är densamma. Ralf Rangnick har inte fått United att imponera spelmässigt, men poängen trillar in och det är ju det mest väsentliga.

Den första halvleken är i princip bara att glömma, och den andra var under långa stunder inte mycket bättre. Under en period kändes det som att Norwich skulle få utdelning då de skapade ett flertal fina chanser och hade fyra eller fem hörnor inom bara några minuter. Det finns dock en anledning till att man nu bara gjort åtta mål på sexton matcher i årets ligaspel, och när David de Gea dessutom kliver fram och gör tre riktigt fina räddningar blir det inte direkt enklare för ett bottenlag som Norwich.

Uniteds spel lämnar som sagt mycket i övrigt att önska. Positivt att försvaret håller nollan, och på det centrala mittfältet skötte sig McFred bra. Framåt däremot, där lyser de höga betygen med sin frånvaro.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 8

Sysslolös i första halvlek, matchvinnare med tre jätteräddningar i andra. Plockade dessutom ner en hörna istället för att boxa iväg bollen, vilket är oerhört ovanligt när det kommer till De Gea. Matchens bästa spelare, betydligt närmare en nia än en sjua.

Diogo Dalot: 6

Fått sig en liten boost av Rangnicks ankomst, men var idag något närmare den kvalitet vi vant oss vid tidigare. Svag defensivt, men ändå okej offensivt. Framförallt positivt att han alltid följer med framåt, även om det ganska sällan blev en slutprodukt att tala om.

Victor Lindelöf: 7

Utbytt 74. Förutom under den period där Uniteds försvar i snackisarna rättmätigt beskrivs som en hönsgård var Lindelöf stabil och hade full kontroll när Norwich höll sig framme. Han gjorde ofta att Dalots defensiva brister maskerades. Förhoppningsvis var det inte något allvarligt som tvingade av honom.

Harry Maguire: 6

Nyttig på defensiva fasta, i övrigt ganska anonym. Vilket vid närmare eftertanke är ett klart fall framåt för Maguire, sett till hans höst.

Alex Telles: 6

Fin frispark som så när styrdes in i mål, och ganska stabil i spelet i övrigt, utan att glänsa. Lite slarvig i passningsspelet emellanåt.

Bruno Fernandes: 4

Utbytt 88. En insats att peta en spelare för. Slarvigt passningsspel matchen igenom, och i övrigt gnäller han mer än han spelar fotboll. Behöver hitta det igen.

Scott McTominay: 7

Jag tyckte han var oerhört svag tidigt i matchen och fick därför aldrig riktigt något förtroende för McTominay idag, men faktum är att spelade upp sig ganska rejält under matchens gång. Vann mycket boll och var involverad i förarbetet till straffen. Dock lite för ovårdad emellanåt.

Fred: 7

Vann nog än mer boll än McTominay, och var även flitig med att följa med framåt för att understödja anfallarna. Stabil är fel ord (ingen känner sig väl stabil med Fred på planen), men bra var han ändå.

Jadon Sancho: 6

Utbytt 67. Oförtjänt först utbytt, återigen. Var rörlig och hade hela tiden försök med olika idéer, dock utan att få ut några större resultat.

Cristiano Ronaldo: 6

1 mål. Såg tämligen ointresserad ut matchen igenom, sen fixade han straffen som han själv också satte och har därmed gjort sitt jobb.

Marcus Rashford: 3

Långsam och slarvig matchen igenom. Beslutet att skjuta på frisparken United skulle slå när vi var inne i matchminut 95 gör att vi inte ens kan landa på en 4 (som är det normalt lägsta betyget vi sätter), utan det krävs ett ännu lägre betyg.

Mason Greenwood: 5

Inbytt 67. Bidrog i ärlighetens namn inte med särdeles mycket.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 74. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: n/a

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Res med oss till Manchester!