Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Minnet sviktar redan – men vi vann, va?

Det är ytterst få matcher mot Norwich jag minns.

Den senaste lär inte bli något undantag, men än så länge har jag koll på Uniteds insats i en klassisk “vi-spelar-skitdåligt-mot-ett-bottenlag-men-vinner-med-1-0”-match. 

En sån där som Fergie brukade ta då och då på vägen mot titlarna. 

Men så värst mycket att skriva hem om var det verkligen inte. 

 

De Gea:

  • Som alltid: När De Gea är mästerlig är medspelarna sällan detsamma. Spanjoren har genomgående varit bäst i United än en gång. Pukki-räddningen var enastående. Och han syns allt oftare i intervjuer efter matcherna – det uppskattas! Älskar hans Spanish English. 
  • Nollan! Igen! United höll tätt två ligamatcher i rad för första gången på en graviditet. Helt otroligt egentligen, speciellt när man tänker tillbaka på Edwins rekord med 14 (!) i rad.

 

Unitedklass:

  • Just förmågan att från ingenstans bara vinna en sån här match med 1-0. Ingenting tydde på att United skulle vinna den här matchen, och just därför gjorde dom det. 
  • Ronaldos förmåga att bara “äh, jag ser till att någon Norwichback drar ner mig, vi måste ju göra mål”. Och straffen? Det lär dröja innan Bruno är tillbaka som försteskytt. 
  • Försvar och mittfält var knappast felfria, med tanke på att hemmalaget skapade en del chanser, men i jämförelse med anfallslinjen höll Fred, Harry & co hyfsad Unitedklass. 

 

Inte tillräckligt okej:

  • Spelet! Vad hände? Varför spelade det här laget, som vilade i veckan, så oerhört mycket sämre än det har gjort tidigare? Det var samma elva som mot Palace (där det visserligen inte var någon propagandafotboll, men ändå) och det såg inte ens hälften så engagerat ut. Ingen press, ingen struktur i offensiven och stillstående deluxe.
  • Anfallarna, ja. Bruno och Ronaldo var bleka, medan Rashford såg lika oskicklig ut som han i princip gjort sedan comebacken från operationen. Den som var några procent bättre än övriga, Sancho, byttes märkligt nog ut. 
  • Målchanserna. Innan straffen hade United i princip två heta chanser: När Telles frispark styrdes i ribban och när Maguire lobbnickade till Krul. Det är ynkligt dåligt mot ett så mediokert lag som Norwich. 

 

Sist:

  • Det här var alltså första gången sen början av mars som United höll nollan två ligamatcher i rad. Med tanke på vilket motstånd som väntar oss den närmaste tiden bör den sviten kunna förlängas ordentligt (speciellt om Varane kommer tillbaka). Brentford, Brighton och Newcastle är inga monsterlag, direkt. 
  • Nu minns jag inte vilken Norwichspelare det var, men att han undgick varning för att ha dragit Ronaldos (eller Rashfords? Ni ser, minnet av matchen börjar redan försvinna) tröja från egen planhalva ända bort till Old Trafford är fullkomligt sanslöst.