Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Gör om, gör rätt
Champions League-lottningen annulleras, ny lottning väntar

Åttondelsfinalerna i Uefa Champions League säsongen 2021/22 kommer att lottas en gång till. Lottningen som genomfördes tidigare på måndagen har annullerats. Detta då den på grund av tekniska problem genomfördes felaktigt. Den nya lottningen kommer att hållas klockan 15.00 svensk tid.

Det är externa leverantörer som får skulden av Uefa. Detta kan förstås ifrågasättas. Reglerna för lottningen är inte överdrivet komplicerade, så att ingen Uefaadministratör noterade felaktigheterna direkt är faktiskt oförsvarligt.

De tekniska problemen resulterade i att Manchester United initialt lottades mot Villarreal. Detta var inte möjligt, då lagen möttes i gruppspelet. Redan här borde Uefa förstås ha reagerat. Men lottningen fick fortsätta och Villarreal lottades istället mot Manchester City. När Atlético Madrid sedan skulle lottas placerades Manchester Uniteds lott inte i skålen, trots inget hindrade ett möte mellan United och Atlético. United lottades sedan mot Paris Saint-Germain, men den lottningen gäller alltså inte.

Nu väntar alltså ny lottning klockan 15.00. Vi återkommer förstås med en ny artikel efter omlottningen.