Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Everton - Manchester United
“Bara” att repetera den senaste insatsen!

Manchester United Women stod för säsongens bästa insats i ligan mot Brighton senast. Marc Skinner hade gjort några taktiska förändringar som gav resultat. Vinsten skrevs till 2-0 och det borde varit mer. Det är alltså “bara” att repetera denna insats mot Everton i ligacupen så borde det bli ytterligare en vinst och avancemang till slutspel. 

United ligger på andraplats bakom Manchester City i ligacupens gruppspel med Everton hack i häl på samma poäng. I ligan tog United ett fint kliv senast och är för närmande på femte plats på 15 poläng medan Everton återfinns på nionde plats med 11 poäng. Målen i den fina insatsen mot Brighton senast gjordes av Haley Ladd och Vilde Bøe Risa.

Manchester United elva

Evertons lag

Förutsättningar

Tre poäng för United garanterar avancemang i cupen, antingen som gruppvinnare (beroende på hur det går för rivalerna City) eller som bästa grupptvåa. I teorin kan United även gå vidare vid seger på straffar (genererar två poäng). Vid förlust eller lika kommer man inte gå vidare till kvartsfinal. Både Everton och Leicester (utöver Manchester City) har fortfarande chansen.

Marc Skinner var väldigt nöjd efter matchen senast och vill bygga vidare på det. Det behövs dock kontinuitet och en ordentlig laginsats enligt Skinner. Han hyllade Millie Turner som var tillbaka i backlinjen mot Brighton. En bortamatch mot Everton är en svår uppgift enligt Skinner men med aggressivitet och “ruthlessness” i båda straffområdena kommer det vara bra förutsättningar för en seger. Martha Harris och Jackie Groenen saknas fortfarande. Idag kommer Martha Thomas till spel. Sophie Baggaley vaktar målet. Flera tongivande spelare börjar således på bänken, bland annat Earps, Staniforth, och Bøe Risa.

Uniteds försvarsklippa Aofie Mannion uttrycker sig inför matchen och betonar också den fina insatsen i matchen senast. Hon lyfter fram lagets karaktär och organisation utöver ett fint anfallspel.

Tidigare möten

I de fem senaste mötena mellan lagen har Manchester United vunnit tre medan två matcher har slutat oavgjort. Everton är således en ganska “passande” motståndare för damlaget. I november slutade mötet i ligan 1-1.

Teve

Matchen sänds på MUTV (UK/IRE).

 

Res med oss till Manchester!