Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnicks presskonferens / 25 spelare tillgängliga / Old Trafford moderniseras

Ralf Rangnick har äntligen mött pressen igen. Den här gången inför matchen mot Newcastle på måndag 27 december. Tysken gav en positiv uppdatering på truppens status efter Covid-utbrottet och mycket därtill. Dessutom kommer Old Trafford moderniseras och så ges vi en uppdatering kring Anthony Martial och hans vilja att lämna klubben.

Rangnicks Presskonferens

Vi inleder med vad vår interimtränare hade att säga under dagens presskonferens.

  • Endast åtta utespelare och tre målvakter fanns tillgängliga på torsdagens träning förra veckan innan anläggningen fick stänga igen.
  • På dagens träning var vi 25 spelare, endast Paul Pogba är fortsatt otillgänglig och av vad jag kunde se från träningen är alla i god form. Alla är förhoppningsvis tillgängliga till matchen på måndag.
  • Tränar imorgon också, sedan har de ledigt på lördag innan vi reser till Newcastle på söndagskvällen.

  • Fem byten borde införas i Premier League också. Egentligen samma situation nu som när det infördes för första gången för drygt 1,5 år sedan. England är det enda landet där det inte är fem byten. Så, det hade varit jättebra om det infördes på nytt.
  • Jag vet att Premier League jobbar hårt för att skydda spelarna mot viruset och här i klubben försöker vi också göra det på ett så bra sätt som möjligt. Vi har ett högt procentantal av våra spelare vaccinerade och de som testats positivt har inte haft tuffa biverkningar.
  • En stor tradition här i England att spela boxing-day fotboll och även runt nyår. Jag tycker att det är något som bör behållas. Det är min första gång jag får vara igång den här tiden och jag ser verkligen fram emot det.
  • Men det finns också problem kring detta. Exempelvis är väl England det enda land som fortfarande har två nationella cuper i FA-Cupen och Ligacupen. Det blir problem då spelschemat för vissa lag blir väldigt tight. Något som bör ses över.

Old Trafford ska moderniseras

Fler positiva nyheter trillade in under torsdagen. Främst nyheten om att planer på att modernisera Old Trafford nu har startats.

Manchester Uniteds chief operating officer Collette Roche säger följande i pressmeddelandet.

Dessa möten har gett spännande potentiella idéer, även om det är viktigt att notera att vi fortfarande är i ett tidigt skede och att det är för tidigt att prata om en tidsram just nu.

Collette Roche

Roche meddelar också att den nystartade ”supporterstyrelsen” Fans’ Advisory Board kommer att vara involverade i processen.

Martial i möte med Rangnick

Den franske anfallarens hävdade förra veckan att hans klient ville lämna Manchester United i januari i jakt på mer regelbunden speltid.

Så verkar fallet också att vara. Det skriver nu Telegraph-journalisten James Ducker som också menar att Anthony Martial har pratat med Ralf Rangnick om sin önskan att gå vidare.

Enligt uppgifterna är Sevilla intresserade av att låna in Martial och fransmannen ska vara öppen för en flytt till den spanska klubben.

Damlagstrion nominerade till pris

December månads bästa tränare i WSL ska utses och damlagets tränare Marc Skinner har efter två vinster av två möjliga nominerats till priset.

Så klart ska också månadens bästa spelare i WSL utses. Där har Manchester United två nominerade spelare. Både Vilde Bøe Risa och Ella Toone har nominerats efter imponerande prestationer den senaste månaden.