Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ennis skriver kontrakt / Rangnick imponerad av Hannibal / Ny arena bredvid Old Trafford?

Juldagens nyhetssvep går i positiv anda. I relation till nyheterna härom dagen om att Old Trafford kan komma att byggas ut och moderniseras rapporterar vi om en eventuell andra arena. Därutöver några nyheter om akademispelare som tycks få ökad uppmärksamhet under Ralf Rangnick. 

Ennis skriver kontrakt

17-årige Ethan Ennis från akademin har skrivit sitt första proffskontrakt med Manchester United. Den lovande högeryttern kom från Liverpool tidigare i år och har uppenbarligen visat framfötterna.

Rangnick imponerad av Hannibal

Hannibal är tillbaka i truppen för träning efter sitt äventyr med Tunisien i FIFA Arab cup. Hannibal imponerade i den turneringen och det har inte gått Ralf Rangnick förbi. Rangnick kommenterar Hannibals framtid på Uniteds officiella hemsida och säger bland annat följande: “Jag kollade på finalen i Arab cup och jag är fullt medveten om att vi har ytterligare en bra, mycket talangfull spelare som kommer från ungdomsleden och förhoppningsvis kommer han snart att kunna träna regelbundet med oss. 

Flera spelare från akademin fick speltid hemma mot Young Boys när gruppspelet i Champions League avslutades och Rangnick tycks uppmärksamma talangerna som kommer underifrån. Vad gäller Hannibal så kommer han tyvärr missa januarispel med United eftersom Tunisien då går in i nästa turnering, Africa Cup of Nations.

Rangnick: “det handlar inte bara om ungdom, utan om att vara talangfull och ha rätt personlighet och rätt mentalitet. Kombineras dessa saker så kommer jag naturligtvis vilja spela så många unga spelare som möjligt, vi har redan tre, fyra, fem akademispelare i truppen och det är viktigt att utveckla dessa”.

Ny arena bredvid Old Trafford?

Vi rapporterade härom dagen om planerna på att utveckla och modernisera Old Trafford. Även om det inte finns några konkreta planer ännu så finns det spekulationer. En del i dessa är att kunna bygga en mindre arena i anslutning till Old Trafford, en anläggning som både damlaget och ungdomslagen kan ha som hemmaarena. Detta är alltså ett av de rykten som florerar i samband med utvecklingen av Old Trafford.

Collete Roche, Uniteds chief operating officer, säger att de möten som varit har visat på spännande och starka ideér, och att klubben har ett öppet sinne hur man bäst går framåt och vad som kan inkluderas i planerna.

I nuläget spelar damlaget och ungdomslagen de flesta av sina hemmamatcher vid Leigh Sports Village, varav några på Old Trafford. U18 spelar sina hemmamatcher på träningsanläggningen Carrington.

Bailly till landslagsspel i januari

Förutom Hannibal så kommer även Eric Bailly att spela Africa Cup of Nations i januari med sitt Elfenbenskusten. Denna gång får han inte sällskap av Amad. Elfenbenskusten har lottats till grupp E tillsammans med Algeriet, Sierra Leone och Equatorial Guinea. Cupen spelas i Kamerun och skulle ursprungligen ha gått av stapeln förra sommaren, men har alltså flyttats till följd av pandemin.

Bailly kommer att vara borta från spel i ligan mot bland annat Wolverhampton och Aston Villa.