Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Newcastle - Manchester United 1-1
Få ljusglimtar upon Tyne

Återkomsten från Covid-19 skulle bli en riktig kross av bottenlaget Newcastle tänkte vi United-fans. Vi fick tyvärr inte se något av den varan. Istället hamnade United i gamla hjulspår där stjärnorna gestikulerade uppgivet och drog på sig varningar.

Försvaret var i ordentlig gungning. Den lilla ljusglimten blev återkomsten för Edinson Cavani som tillsammans med de Gea och hans stolpe räddade en poäng. 

Åter i gamla hjulspår

Vi fick uppleva en riktigt usel första halvlek där United hamnade i gamla hjulspår. Det var sådär frustrerande som bara en usel United-halvlek kan vara. Det var slarv, ett tidigt baklängesmål, en otajmad Rashford, missförstånd och uppgivna gester från de offensiva stjärnorna.

Överlag fanns inga kreativa idéer framåt och de magiska passningarna som ska vara Fernandes främsta kännetecken lyste med sin frånvaro. Innermittfältet gjorde ingen nöjd.

Bakåt såg det också riktigt svajigt ut igen. Varanes comeback som var efterlängtad på förhand blev ordentligt svajig. Både han och Maguire såg rejält covid-sega ut mot en ständigt hotande Saint-Maximin. Missförstånden avlöste varandra på löpande band. Strömblad envisades med att hylla Newcastles första halvlek men så bra var de tyvärr inte. Låt oss hoppas att det var ett sorts postcovid-reaktion som kan glömmas bort fortare än kvickt.

Gesterna och tajmingen

När Ronaldo och Bruno gestikulerar uppgivet och dessutom drar på sig onödiga varningar, då vet vi att det är en dålig dag på jobbet. Det var en sådan dag idag. Ronaldo lyckades åter bidra med en vårdslös spark där han missade bollen och drog på sig en varning. Bruno i sin tur gestikulerade uppgivet och snackade till sig ett onödigt kort. Båda två kändes fullständigt ur form. Ronaldo fick inte ens till en enkel nedtagning och Bruno lyckades knappast med en enda passning framåt i plan.

Rashford började lika illa och tycktes vara rejält ovän med bollen. Han spelade dock upp sig något i andra halvlek och skapade viss oreda ett par gånger. Maguires tajming lär bli sågad igen, tyvärr.

Friskt bytt – en poäng vunnen

Säga vad man vill, att göra två tidiga byten där både Fred och Greenwood gick ut till förmån för offensiva Cavani och Sancho var friskt vågat och ett välkommet inslag. Solskjaers oförmåga att göra byten i tid får gärna förbli ett minne blott. Även om spelet fortsatte knacka, så ledde Cavanis intensitet och förmåga att finnas på rätt plats i boxen till en räddad poäng. Han var till och med nära att dra dit ett andra mål. Alltid något.

När forceringen så skulle komma var det dessvärre Newcastle som låg närmast en seger. De Gea och hans stolpe gjorde så att kvällen inte slutade i totalt mörker. Även om vi undvek det totala mörkret så var det få ljusglimtar som visade sig upon Tyne. Vi glömmer det här.