Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Newcastle it is!

God jävla fortsättning!

Minns ni fotbollen? Ralf Rangnick? Jag har vaga minnen av att Solskjaer inte längre är vid rodret utan en tysk professor har tagit över styrningen. Kan det vara så?

Hursomhelst: Rykten gör gällande att Manchester United ska sparka boll igen. Idag! Och eftersom dom vägrade göra det på annandagen förlåter jag dom inte, men jag har lärt mig att acceptera det jag inte kan förändra, sort of.

Med förkylningsviruset förhoppningsvis undanstädat kan Raffe gå in på Geordie ground med de flesta – Pogba förstås med Jones hemma i rehabrumet – tillgängliga för att skjuta den senaste oljeföreningen i sank. Nu är det inte bara Sunderland där uppe som är oerhört lätta att ogilla, utan nu har dom fått sällskap av ytterligare en otrevlighet.

Det meddelades i går att Martial meddelat att han inte vill vara kvar och Rangnick kanske inte menade någonting särskilt med det men han la i alla fall till att ingen vill ha honom. Fransmannen skrev alltså på för klubben för sex år sen, men har egentligen bara varit en spridd skur av potential. I perioder har han varit magnifik, och man har frustande stampat i vardagsrumsgolvet när han istället för att utnyttja sin kapacitet mest lallat runt resten av tiden. Han har spelat som Snorungen anno 2009 de senaste 18 månaderna och så fort någon (kom, snälla!) vill ha honom är det – som det heter – bäst för alla parter. Sorgligt, men sant.

Och vi glömmer ju aldrig någonsin hans debut.

Men Newcastle, alltså. Världens rikaste fotbollsklubb är även Premier Leagues sämsta, typ. Det visade sig att det inte var Steve Bruce det var fel på, utan något helt annat. Inte ens Emils krafther verkar kunna lyfta skatorna ens i enbuskehöjd. På papperet är det en gjuten trea, men vi snackar ju United.

Tysken har samtliga, bortsett från Pogba, att tillgå och det gör rimligen att vi får se den elva (beroende på vilka som är covidbakis) som han ser som sin allra främsta. Vi kan åtminstone konstatera att AWB-bubblan verkat ha spruckit, vilket innebär att den ytterst begränsade Dalot ses som given som högerback.

Till vänster är ju Luke Shaw tillbaka i pre-good form och Telles, också oväntat begränsad, kan nog få fortsatt förtroende.

I mitten hoppas vi äntligen få se vår senaste glaslirare till mittback i spel igen. Det blir i så fall Varanes första start i ligan på nästan två månader. Med tanke på prislappen och i vilket land Manchester United bedriver sin verksamhet lär han få sällis av Maguire, även om det inte är berättigat överhuvudtaget.

På mitten spelar det ingen större roll vilka han väljer av Fred, Scott och Matic. Samma lika.

Bruno och Ronaldo är givetvis startspelare alla dagar i veckan så det mest spännande är att se hur han gör med partners till portugiserna. I min värld ska Greenwood alltid starta. Åtminstone till Rashford hittat formen igen. Cavani? Är han ens kvar? Jag såg att han firade jul, så han är mig veterligen fortfarande i livet. Sancho? Grabben gör ju poäng. Donny? Sälj i januari.

Och nu slog det mig att Alexander fyller 80 på fredag. När Sir Matt var 83 fick han äntligen se sitt United vinna ligan igen efter 26 år i ett vakuum. När Sir Alex blir 83 har det gått 11 år sen United vann ligan. Herregud.

5-0 i kväll. Oklart till vilka.