Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Newcastle - Manchester United 1-1
En insats utan aggressivitet, passion och kvalitet

Manchester United reste till Newcastle för den första matchen på 16 dagar. Fulla av förväntan, spelglädje och ivriga att imponera på nya tränaren Ralf Rangnick trodde många. Så var inte fallet. I slutändan blev det 1-1 efter en kvittering av Edinson Cavani men en poäng var mer än vad de röda laget från Manchester förtjänade.

Svårt att veta vart man ska börja efter en insats som den igår kväll. Ingenting stämde. Spelarna såg ut som totala främlingar, som de aldrig hade sett varandra innan, än mindre att de spelat med varandra tidigare. Baklängesmål i den sjätte minuten och därefter var det bara en lång uppförsbacke. Utspelade mot ett av ligans allra sämsta lag säger egentligen det mesta.

Ralf Rangnick var inte nöjd med mycket av det han fick se på St James’ Park under måndagskvällen. Brist på aggressivitet, kvalitet med och utan boll och avsaknaden av den ack så viktiga fysiska delen. Som sagt, ingenting stämde för Manchester United igår kväll.

Nu väntar först Burnley på torsdag och därefter Wolverhampton nästa måndag. Två lag som absolut inte viker ner sig i den fysiska delen av spelet. Någonting som däremot Manchester United har gjort otalet gånger under de senaste åren. Ska det bli trepoängare i de matcherna krävs det förbättring, i alla aspekter av spelet.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

Om insatsen

”Ingen bra insats idag. Det fanns främst två stora fel med den här prestationen. Ett, alldeles för många bolltapp, tekniska misstag som gjorde att vi tappade boll, inklusive deras mål. Två, vi var inte tillräckligt aggressiva, med och utan boll. Det handlar om den fysiska aspekten och där var vi inte tillräckligt bra.

Om De Geas insats

Spanjoren var förmodligen Uniteds bästa spelare på nytt, som så många andra gånger den här säsongen. Ralf Rangnick berömde David De Gea efter matchen och benämnde honom på nytt som en av världens absolut bästa målvakter.

Om det negativa kroppspråket

Gary Neville var väldigt hård i sin kritik efter matchen. Särskilt mot Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo som han anser sprider alldeles för dålig energi på planen. Deras kroppsspråk och gester mot lagkamraterna anser Neville är ett stort problem.

Rangnick anser dock att det inte var det största problemet med dagens insats.

”Kroppsspråket var inte det största problemet utan kropparna var det. Vi klarade inte av det fysiska och det syntes tydligt, både med och utan boll. Det gjorde att vi inte fick den kontroll på matchen som vi ville ha.”

Lindelöf Covid-smittad

I intervjun innan matchen bekräftade även den tyske tränaren att vår svenske mittback testats positivt för Covid-19 och lär alltså inte vara tillgänglig mot varken Burnley eller Wolverhampton.

Andra reaktioner