Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg Newcastle - Manchester United 1-1
En tung kväll på St James’ Park

I drygt två veckor hade vi fått vänta på att få se Manchester United spela fotboll. Efter 90 tröga och kvalitetslösa minuter på St James Park önskar man nästan att även denna match blev inställd. Ingenting stämde och ett poäng var nog egentligen oförtjänt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Gör inget särskilt under matchen. Räddar Saint-Maximin på nära håll och gör en så kallad Ramsdale-räddning i slutet. Godkänd.

Diogo Dalot: 6

Inblandat i målet med ett fint inspel. Det gör att han får ett godkänt betyg. Utöver det är han inte särskilt bra, likt resten av sina lagkamrater.

Raphaël Varane: 3

Syns att han inte spelat fotboll på väldigt länge. Bland de sämsta insatser från en mittback i Manchester United på lång tid. Och då har han väldigt hög konkurrens. Usel i allt han gör och är stressad så fort bollen är i närheten av honom. Fruktansvärt usel insats.

Harry Maguire: 4,5

Bättre än sin mittbackskollega, men det hade nog vem som helst varit. Ser fortsatt stabbig ut och ger ingen som helst trygghet där bak. Krävs en stor förbättring från kaptenen. För det här, det duger inte.

Alex Telles: 6

Minst sämst i backlinjen men med det sagt var han inte särskilt bra. Har ett vasst inspel till Cavani i slutet som förtjänade bättre. En insats som varken försämrar eller förbättrar brassens status i United.

Scott McTominay: 5

Ut 78’. Bättre än Fred. Men det säger inte mycket alls. Allt går för långsamt, för mycket sidled och för att vara krass – det är för dåligt. Blir utspelad av Newcastles mittfält vilket inte håller.

Fred: 4 Ut 45’.

Usel insats av brassen som med rätta byts ut i paus. Inget stämde. Urusel.

Marcus Rashford: 4

Usel i 60 minuter, halvdan under de sista 30. Ett mirakel att han får spela 90 minuter då han inte gör mycket rätt på en fotbollsplan just nu. Vet inte vad det är men ingenting stämmer för Rashford just nu.

Bruno Fernandes: 5

Avstängd nästa match och det gör kanske inte så mycket. Inte mycket som stämmer för portugisen just nu. Vill mycket, lyckas knappt med någonting. Svag insats på nytt och behöver för att vara snäll höja sig.

Mason Greenwood: 5

Ut 45’. Ingen bra insats. Men förtjänade verkligen inte att bli utbytt i paus. Bättre än alla de andra offensiva spelarna. Har alltid ett mål i sig vilket bara det bör innebära att han ska vara kvar på plan.

Cristiano Ronaldo: 4,5

Spelade han idag? Jag vet faktiskt inte. Bidrog inte med någonting under sina 90 minuter. Totalt osynlig. Inte ens nära ett godkänt betyg.

Jadon Sancho: 5 In 45’.

Inget lyckat inhopp från engelsmannen men inget tacksamt läge att hoppa in i, ska sägas. Borde ha startat.

Edinson Cavani: 6

In 45’. 1 mål. Visar sin förmåga i boxen vid 1-1 målet men är utöver det oskarp. Borde gjort mål när Telles hittar honom och sjabblar bort läget när Dubravka tappar bollen. Men kul att ha honom tillbaka.

Nemanja Matic: N/A

In 78’. Spelade för kort tid för att betygsättas.