Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnicks presskonferens / United nobbade bud på Martial

Onsdagens nyhetssvep är här och vi går kortfattat igenom vad Ralf Rangnick sagt på presskonferensen inför det stundande mötet med Burnley imorgon. Vidare tar vi ett grepp om Anthony Martial och det faktum att spanska Sevilla tycks ha visat intresse för fransmannen.

Eric Bailly har dessutom inkallats till truppen imorgon, då han tillfälligt fått lämna Elfenbenskusten som ska spela afrikanska mästerskapen inom kort.

Rangnicks presskonferens

Ett par korta punkter från Ralf Rangnicks presskonferens följer här.

Om utvecklingen hittills

Rangnick menar att det fortfarande är tidigt att se någon riktigt utveckling och att man dessutom haft störningsmoment i form av coronasmitta som tvingats stänga ner träningsanläggningen i flera dagar.

Han säger att man därmed inte kunnat göra särskilt mycket av träningarna, då många spelare fattats, men att de träningar som väl blivit av har sett bra ut.

Matchen mot Newcastle United tycker han var lite av en negativ överraskning.

Om Varane och Maguire

Tysken tycker inte duon gjorde någon jättematch senast men anser ändå att de gjorde det okej, givet att Raphaël Varane dessutom har varit borta under en längre period. Rangnick tycker inte heller att man ska prata om individuella insatser utan snararare om laget som en helhet.

Om Cavanis status

Rangnick medger att han ville spela Edinson Cavani från start mot Newcastle men uruguayanen sade att han inte ville gå in från start med tanke på skadehistorik. Cavani kom som bekant in efter paus och såg till att trycka in kvitteringen för United.

United nekade Sevillas bud på Martial

Anthony Martial har via sin agent uttryck en önskan om att får lämna Manchester United i januari, men så ser det inte ut att bli.

En intressent uppges ha varit Sevilla, som velat låna fransmannen. Ett rapporterat bud från spanjorerna ska emellertid United ha nobbat.

Enligt The Telegraph ska La Liga-klubben ha gjort en låneförfrågan och i en sådan affär betala halva Martials lön, vilken i United ligger på £200 000 i veckan.

Från tidningen uppger man att United eventuellt kan tänka sig släppa 26-åringen, men i så fall om hela lönen täcks från den intresserade klubben.

Bailly reser tillbaka till England

Eric Bailly ska i januari månad representera sitt Elfenbenskusten i de afrikanska mästerskapen och hade därmed flugit till sitt hemland för att vara på förberedelserna.

Men United vill annat. Man har nämligen kallat tillbaka Bailly till England och Manchester på grund av den rådande mittbackssituationen i United.

Victor Lindelöf missar även morgondagens match på grund av Covid-19 och därmed har man endast täckning på bänken i form av Phil Jones, som inte spelat A-lagsfotboll på väldigt länge.

Lägg därtill att Raphaël Varane nyligen kommit tillbaka från skada, vilket medför viss osäkerhet.

Detta innebär med största sannolikhet att vi kommer få se Bailly i morgondagens trupp mot Burnley.