Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Burnley 3-1
Maximal utdelning och viktigt årsbokslut

Inför kvällens match var det oroligt i leden. Skulle spelet bli bättre? Hur var stämningen i laget? Även om det blev ett fall framåt och ett skönt avslut på året finns såklart mycket mer att önska. Vi tar med oss Scott McTominays energi och skottvilja och bestämmer väl att resten kommer i början av 2022. Maximal utdelning är orden för dagen. 

Scott McTominay

Matchens lirare heter Scott McTominay. Det var ett tag sedan vi såg McTominay i riktigt fin form, särskilt vad gäller det offensiva spelet. Han visar energi och hjärta som vi saknat hos många i laget under senare tid. Han kommer till sin rätt idag i positionsspelet, gör det bra med boll framåt i plan och får dessutom till flera riktigt farliga avslut. Med lite tur hade han satt dit tre pärlor på egen hand. Skönt! Vi behöver en innermittfältare i full form, den saken är klar.

Fler träningar behövs, trots allt

Oavsett om kvällens match avgjordes i första halvlek och andra kunde spelas av ganska problemfritt så är det uppenbart att fler träningar med Rangnick behövs. Spelmässigt imponerar vi knappast trots de tre målen framåt. Burnley tillåts spela upp boll ganska enkelt och får till fina diagonala krossbollar och farliga inläggslägen. Det höga försvar och pressen Rangnick önskar är uppenbarligen inte på plats ännu. Andrabollarna vanns inte sällan av Burnley, åtminstone till en start.

Men låt oss nu hoppas att laget får kontinuitet i träningar och att alla får vara friska. Då måste väl ändå saker trilla på plats efter hand. Det offensiva batteriet vi har kommer att leverera mer och mer, det är jag säker på. Defensiven med allt vad den inkluderar känns förstås mer osäker. Vi behöver fortfarande ha en defensiv, passningssäker bollhållare på innermitt. Men den önskan är numera som att slå in en öppen dörr.

Maguire 2022

Jag har ju definierat mig som en evig försvarare av Harry Maguire. Jag tycker att han fått långt för hård kritik under tidigare säsonger med den statistik som finns att tillgå. Nu har jag under en längre tid blivit ordentligt orolig. Skakigheten efter EM i somras är inte borta, snarare känns vår lagkapten mer osäker för varje match som går. Visst, han har även tidigare visat att snabbheten saknas, men nu är också duellspelet ordentligt ifrågasatt. Det bådar inte gott. Om det nya året inte lyckats skaka liv i Maguire är jag rädd för att Varane och Lindelöf är mittbacksparet att satsa på, åtminstone på kort sikt.