Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

(De)pressing United

Ja jävlar, när man tror man sett allt så kommer Phil Jones in och är bäst i laget. Var detta den mest frustrerande match vi sett den här säsongen? Jag tror nästan det. Jag förstår inte vad det är som är så himla svårt. Detta lag kom tvåa i ligan förra säsongen, sedan dess har vi förstärkt med odiskutabla världsstjärnor som Ronaldo och Varane, och allmänt erkänt duktiga spelare som Sancho. Och de flesta är nog överens om att vi uppgraderat oss på tränarfronten. Så vad är det som skaver? Det har sipprat ut en del snack om att spelarna skulle vara missnöjda med Rangnicks träningsupplägg. Typ saker som att träningarna är för tuffa och ligger för sent på dagen. Kanske ligger detta till grund för de värdelösa insatser vi ser nu. Eller funkar inte uppställningen för oss? Går tränarens instruktioner inte fram? Vad det än är så vet vi ju någonstans att dessa spelare har presterat så himla mycket bättre än det vi ser just nu, så vad är problemet?

Man kan ju såklart argumentera för att Ralf fortfarande inte haft speciellt lång tid på sig att få sätta sin prägel på laget och forma det. Han har inte ens gjort en värvning liksom, och självklart vet vi att även om vår trupp innehåller en hel del bra spelare, lider den också av stora brister. Innermittfältet är väl det mest uppenbara problemet, även om backlinjen på sistone också blivit mer och mer akut att diskutera.

Jag kan ärligt säga att jag tror jag gav upp igår. Jag fick någon slags nostalgirush av Jones återkomst i startelvan (och jag hoppas verkligen han och Varane får starta nästa match också, då de tillsammans med De Gea var de enda som gjorde en tillnärmelsevis godkänd match) men efteråt kände jag mig fan tommare än någonsin. Det var som att den sista lilla gnistan av hopp för den här klubben slutligen dog. Men jag vet inte. Jag vet fan inte.

Får återkomma när jag smält detta en aning, för just nu är allting bara skit.