Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Richard Arnold blir ny VD för Manchester United

Manchester United bekräftar på torsdagen att det, som väntat, blir Richard Arnold som tar över efter Ed Woodward som huvudansvarig i klubbledningen. Arnold kommer att ta över som VD den 1 februari.

Vi noterar att Arnold, till skillnad från Woodward, får titeln Chief Executive Officer of the Club. Woodward hade titeln Executive Vice Chairman.

Det är förmodligen mer än bara ord, även om United inte bekräftar i vilken utsträckning rollerna skiljer sig åt. Mycket tyder på att Arnold kommer att vara mindre involverad i driften av fotbollslaget och istället fokusera på det kommersiella.

United anställde förra året John Murtough som fotbollschef och Darren Fletcher som teknisk chef. Det är väntat att de båda kommer att få större mandat under Arnolds ledning.

Det har tidigare rapporterats att Woodward skulle bli kvar i klubben i en konsultroll. Så förefaller det emellertid inte bli. Woodward kommer att närvara på styrelsemöten det här halvåret för att sedan lämna klubben helt och hållet.

Richard Arnold är annars stöpt i samma form som Woodward. De blev vänner då de jobbade tillsammans på ett redovisningsföretag och det var sedan Woodward som hämtade Arnold till United. När Woodward fick rollen som verkställande vice ordförande blev Arnold samtidigt Group Managing Director, vilket gjorde honom till det näst högsta hönset i klubbledningen.

Richard Arnold säger:

Jag är hedrad att få chansen att tjäna den här fantastiska klubben och dess fans. Jag är inställd på att återgälda den äran på varje sätt jag kan.

Joel Glazer, verkställande delad ordförande, säger:

Jag skulle vilja tacka Ed för hans outtröttliga arbete på Manchester Uniteds vägnar under hans nio år som verkställande vice ordförande och sexton år i klubben.

Vi ser nu fram emot att Richard och hans ledarskapsteam ska öppna en ny fas i klubbens evolution, med ambitiösa planer för investering på Old Trafford, stärka vårt åtagande till fansen och fortsätta styra mot vårt viktigaste mål, att vinna på planen.