Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Rangnicks presskonferens / Arnold lär sig från Woodwards misstag?

I fredagens nyhetssvep går vi igenom några punkter från Ralf Rangnicks presskonferens inför måndagens FA Cup-match mot Aston Villa. Vidare så tar vi en titt på varför United valde att inte anställa Antonio Conte, och rapporter kring att Uniteds nya VD Richard Arnold kommer att lära sig från Ed Woodwards misstag.

Rangnicks presskonferens

Här kommer några punkter från Rangnicks presskonferens.

Om missnöjet i truppen

Rangnick menar på att med en så pass stor trupp som man har så kommer spelare att lämnas antingen utanför truppen eller på bänken, och såklart är de spelarna inte nöjda med det. Vidare så säger han att spelarna måste hantera det proffesionellt. Avslutningsvis så nämnde Rangnick att han försöker att varje 2-3 veckor förklara för de spelare som inte får speltid, varför det är så.

Om man gjort framsteg

Rangnick menar på att man gjort framsteg, iallafall defensivt där man släppt in 0.6 mål per match, till skillnad mot 1.7 mål per match under Solskjaer/Carrick. Dock sade han att matchen mot Wolves var ett steg i fel riktning.

Om mittfältet

Det var ganska tydligt att Rangnick vill värva en mittfältare i detta fönster. På frågan om mittfältet så svarade han att det inte hjälper att man inte har ”rätt profil” där, men att han måste jobba med det han har.

Conte för krävande för United

Manchester United valde att inte anställa Antonio Conte som tränare, bland annat på grund utav hans krävande ledarstil. Det skriver James Ducker på The Telegraph. Vidare så skriver Ducker att klubben inte tyckte att Contes mikrocoaching hade passat stora delar utav truppen.

Arnold lär sig utav Woodwards misstag?

I samma artikel skriver Ducker att United är säkra på att den nya VD:n Richard Arnold kommer att lära sig utav Ed Woodwards misstag. Ett exempel på detta är att Arnold är beredd att överlåta fotbollsbesluten till John Murtough och Darren Fletcher, något som Woodward gjorde till viss del, men inte fullt ut.