Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Varierande spelsystem övervägs / Amad nära utlåning

I dagens korta nyhetssvep får ni läsa om Ralf Rangnicks resonemang kring spelsystemet samt att Amad närmar sig en utlåning.

Rangnick överväger fembackslinje

Uniteds interimtränare, Ralf Rangnick, meddelar att vi kan få se mer variation i lagets spelsystem den kommande tiden. Rangnick bytte till en fembackslinje i paus mot Wolves senast efter att ha varit missnöjd med hur laget presterade i den första halvleken. Den tyska tränaren menar att vi kan få se skiften mellan fyrbackslinje och fembackslinje beroende på motstånd framöver.

“Jag tycker att med vårt lag har vi de två alternativen. För att kunna spela med en trebackslinje behöver vi ha de flesta av våra mittbackar tillgängliga. Laget gjorde det under Ole (Gunnar Solskjaer), till exempel, i matcher mot Tottenham, Atalanta borta, eller mot Manchester City i derbyt”, säger Rangnick till Uniteds media.

Amad nära utlåning

Att Amad ska lånas ut resten av säsongen verkar det inte råda några tvivel om. Frågan är bara var. Journalisten Jamie Spencer menar att det är i Birmingham som yttern kommer spendera våren – men det verkar det råda delade meningar om.

Fabrizio Romano hävdar nämligen att United och Birmingham inte kunde nå en slutgiltig överenskommelse och att dealen förväntas kollapsa. Romano menar att det nu finns fyra förslag på bordet – varav Feyenoord är en av dem. Amads prioritering ska däremot vara att bli utlånad till en brittisk klubb.