Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Aston Villa
Vi behöver revansch i dubbel bemärkelse

Manchester United kommer till spel i FA-cupen efter nära en veckas träning efter den tunga förlusten mot Wolverhampton. Rangnick och spelarna har under veckan mest fått bemöta rykten om missnöje i truppen men nu är det alltså dags att fokusera på matchen mot Aston Villa. Ett svårt motstånd som har truppen ganska intakt. 

Manchester United tar emot Aston Villa på Old Trafford sent i morgon kväll.  Det handlar om FA-cupens tredje omgång. Aston Villa kommer från två förluster i ligan men har också flera betydande spelare tillbaka. Det blir en tuff uppgift för United som uppenbarligen brottas med både spelsystem, stämning och form. Nu har de tränat ett antal sammanhållande dagar för första gången på länge så låt oss hoppas att det ger resultat. Vi behöver revansch i dubbel bemärkelse, både mot Aston Villa som besegrade oss i September, och mot oss själva efter den usla insatsen mot Wolverhampton.

Manchester United

Sedan förlusten mot Wolverhampton har det varit mycket rykten om missnöje i United, att flera spelare vill lämna och att de inte är nöjda med Rangnick. På presskonferenser har Rangnick betonat att det är normalt att spelare som inte får spela är missnöjda men också delvis tonat ned krisen i laget. Inför mötet med Aston Villa i FA-cupen betonar Rangnick att han vill ställa upp med bästa möjliga lag, han kommer inte rotera alltför många spelare. Hur många återstår att se. Det handlar om att vinna och få till ett bra avstamp inför fortsättningen i Premier League.

Rangnick uttalar sig också om att laget har två alternativ i vägen framåt, att spela med en trebackslinje eller en fyrbackslinje som utgångspunkt. Han betonar att de helst vill kunna växla mellan dessa alternativ utifrån förutsättningar, motstånd och vilka spelare som är tillgängliga. Allt handlar om att finna rätt balans mellan defensiven och offensiven. Förutom Paul Pogba saknas Eric Bailly och Hannibal Mejri, som båda är i landslagsspel.

Troligen saknas även Maguire och jag gissar att utgångspunkten trots allt blir en fyrbackslinje när två mittbackar saknas. Kanske får Phil Jones fortsatt förtroende men jag gissar på Varane och Lindelöf i mittförsvaret. Ronaldo spelare väl igen, eller?

Möjlig startelva:

Aston Villa

Aston Villa kommer till spel med en stark trupp. Några namn är borta för landslagsspel (Trézéguet, Traoré) men de båda engelska landslagsmännen Olle Watkins och Tyrone Mings förväntas vara tillbaka i spel efter att de saknades i förlusten mot Brentford senast. Watkins form kan vara tveksam men jag gissar på att han spelar, åtminstone som inhoppare. Steven Gerrard har uttalat sig om att uppgiften att möta United borta är svår och att det krävs att de ställer bästa möjliga lag på planen.

Gerrard började bra som tränare när han kom från Skottland genom segrar mot bland annat Crystal Palace och Leicester samt en fin insats mot Manchester City. Därefter har det gott lite trögare och de kommer nu alltså med två förluster i ligan (Chelsea respektive Brentford). Villa förväntas ställa upp enligt 4-3-3 och framåt är de farliga med både Watkins (om han spelar) och Danny Ings.

Philippe Coutinho kommer att ansluta på lån från Barcelona i veckan, men förväntas inte spela denna gång. Han bör dock vara tillgänglig för nästa möte med United som går av stapeln redan nästa helg.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste mötet mellan lagen i September slutade med vinst för Aston Villa efter ett sent segermål av Kortney Hause. Statistiken dessförinnan talar för United som har tre segrar på tre möten under säsongen 2020/2021. Dock har Aston Villa en ganska fin statistik på Old Trafford totalt, 28 segrar på 83 försök.

Visste ni att…

 • På de nio senaste matcherna hemma i FA-cupen har United vunnit alla med total målskillnad 20-2.
 • Aston Villa har en dålig statistik i FA-cupen på senare tid med sex raka förluster.
 • Steven Gerrard har som spelare mött United hela 35 gånger. Den sista insatsen var i mars 2015 där han visades ut mindre än en minut efter han kom in på plan i halvtid.

Matchinformation

Manchester United
Aston Villa
Turnering: FA Challenge Cup, omgång 3
Tid: Måndagen den 10 januari 2022, 20.55
Plats: Old Trafford, Manchester
Domare: Michael Oliver
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Bailly (landslag, januari/februari)
 • Pogba (skadad, inget datum)
 • Hannibal (landslag, januari/februari)
Tveksamma:

 • Maguire (skadad, liten chans)
FORM
V5/12C PalaceHPL1-0
O8/12Young BoysHCL1-1
V11/12Norwich CityBPL1-0
O27/12NewcastleBPL1-1
V30/12BurnleyHPL3-1
F3/1WolvesHPL0-1

Aston Villa

Skador och avstängningar:

 • Nakamba (knä, april)
 • Bailey (lår, inget datum)
 • Trézéguet (landslag)
 • Traoré (landslag)
 • Tuanzebe (indisponibel)
Tveksamma:

 • Young (fot, liten chans)
 • Watkins (matchform)
FORM
F1/12Man CityHPL1-2
V5/12LeicesterHPL2-1
F11/12LiverpoolBPL0-1
V14/12NorwichBPL2-0
F26/12ChelseaHPL1-3
F2/1BrentfordBPL1-2

United mot Aston Villa

Totalt:191101-40-50352-246
Hemma:9463-18-13200-82
FA-cupen:1210-0-229-15
SENASTE MÖTENA
V2020-07-09BPL3-0
V2021-01-01HPL2-1
V2021-05-09BPL3-1
F2021-09-25HPL0-1
SENASTE HEMMAMATCHER
V2016-04-16HPL1-0
O2019-12-01HPL2-2
V2021-01-01HPL2-1
F2021-09-25HPL0-1