Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Tre avgörande matcher för Rangnick / Henderson och van de Beek stannar? / Fred och Telles i VM-kval

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup Semi Final

Fredagens nyhetssvep handlar mest om Ralf Rangnicks presskonferens inför matchen mot Aston Villa. Han betonade att laget tagit små steg framåt men att mycket arbete återstår. Allt handlar om att få ha friska spelare och rätt balans i laget nu inför tre viktiga matcher på en vecka. Det återkommande ordet är kontroll. Inför morgondagens match mot Aston Villa verkar de flesta spelare tillgängliga. 

Tre avgörande matcher för Rangnick

Rangnick uttalade sig om lagets framsteg under senare tid och menar att saker inte händer över en natt. Rangnick: ”Vi har visat att vi släpper in färre mål, det handlar om kontroll. Små steg är tagna men vi måste se till att vi har de allra bästa och mest friska spelarna på planen. Det kan innebära att vi spelar med olika formationer även i samma match”. 

Tre viktiga matcher är nu på tapeten under kommande vecka. Efter Aston Villa väntar den sedan tidigare uppskjutna matchen mot Brentford borta på onsdag innan vi tar emot West Ham hemma nästa helg.

Rangnick: ”det handlar om resultat nu, i samtliga matcher under veckan. Vi har inte gått framåt så snabbt som jag vill men det hela handlar om kontroll offensivt och defensivt. För det första, hur spelar vi med aggressivitet när det andra laget har boll, utan att vara för sårbara för kontringar och för det andra, hur behåller vi kontrollen när vi själva har bollen. Jag försöker utveckla laget i båda dessa aspekter. Det tar tid”. 

Det är en svår match i morgon mot Aston Villa liksom övriga matcher nästa vecka. De tre matcherna med nio möjliga poäng att hämta in, lär avgöra hur vi utvärderar Rangnick och lagets läge i jakten mot Champions League nästa år.

Henderson och van de Beek stannar?

Rangnick fick åter igen svara på frågor om Henderson och van de Beek och ryktena om att de ganska desperat vill få speltid på annat håll. Han upprepade att han vill behålla båda och ser dem som mycket bra spelare. Rangnick: ”jag förstår att Dean vill spela, han är i den åldern där man vill ha regelbunden speltid. Han är en toppmålvakt och vi är kvar i tre turneringar. Vi kommer behöva flera målvakter. Dean gjorde fantastiska räddningar på gårdagens träning, å andra sidan förstår jag att han vill få speltid på annat håll”. 

Angående Donny van de Beek så förhåller det sig på samma sätt. Rangnicks tanke om att kunna spela på olika sätt, i en och samma match som senast gör van de Beek potentiell viktig för laget. Å andra sidan betonar Rangnick att van de Beek behöver regelbunden speltid för att vara aktuell för Hollands landslag under året.

Rangnick: ”jag har sagt till honom och gett honom rådet att stanna säsongen ut. Jag kan förstå hans önskan om att få spela mer, å andra sidan har vi hög konkurrens på exakt de här positionerna”

Vi fick också reda på att laget, förutom avstängningarna på McTominay och Shaw samt frånvaro av Pogba och Bailly, är ganska intakt. Maguire, Sancho och Ronaldo är tillbaka i träning.

Rangnick: ”alla tre bör vara tillgängliga. De har bara tränat i förrgår respektive igår. Vi behöver vänta och se I eftermiddag hur allt faller ut, men jag tror de är tillgängliga i morgon”.  

För att summera fick vi alltså inte höra så mycket nytt från dagens presskonferens utan det mesta handlar om upprepningarna av kontroll, balans och att saker tar tid.

Fred och Telles i VM-kval.

Våra brasilianska landslagsmän är uttagna till VM-kval mot Ecuador och Paraguay nu i slutet av januari och början av februari. Fred har under senare tid varit ordinarie i ett ganska stjärnspäckat Brasilien medan Telles inte varit med under 2021.

Brasilien har redan säkrat en plats till VM i Quatar.

Vi kan notera att flera lag i Premier League fortsätter kämpa mot covid-19. Idag kom besked om uppskjuten match mellan Burnley och Leicester.