Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Newcastle jagar Lingard / Wan-Bissaka sjuk / Rangnick kräver förstärkning?

Ikväll är det återigen match. Men först väntar onsdagens nyhetssvep där vi bland annat behandlar det senaste kring Jesse Lingards framtid och Paul Pogbas comeback. Det och mycket annat, så klart.

Newcastle vill ha Lingard

Enligt Sky Sports har den nyrika klubben Newcastle tagit ny kontakt med Jesse Lingard kring en flytt till Tyneside i januari. Engelsmannen har som bekant ett utgående kontrakt med United.

Vidare uppger Sky Sports att Lingard skulle vara öppen för en flytt till bottenlaget.

Maguire, Shaw och Wan-Bissaka är inte tillräckligt bra

Ska Ralf Rangnick ha framfört till Uniteds ledning efter sina första månader som interimtränare i klubben. Tysken ska ha krävt flera förstärkningar till defensiven då den nuvarande kvaliteten inte är tillräckligt hög.

Uppgifterna kommer från journalisten Graeme Bailey på 90min och ska utan att lägga allt för mycket vikt vid det nog tas med en stor nypa salt.

Pogba tillbaka efter uppehållet

Fransmannen är tillbaka i träning med laget men kommer inte vara tillgänglig till matcherna mot Brentford eller West Ham.

Det bekräftar Ralf Rangnick som hävdar att Pogba först väntas vara tillbaka till FA Cup-mötet mot Middlesbrough den 4 februari.

Vidare säger Rangnick så här kring fransmannens framtid i den röda tröjan.

Han vill visa Manchester Uniteds fans, styrelsen och hela världen vilken typ av spelare han kan vara. Även om det bara är för att visa tillräckligt för ett nytt kontrakt någon annanstans så kommer han att vara väldigt motiverad att göra det och varför skulle jag då inte spela honom?

Ralf Rangnick

Wan-Bissaka sjuk – Lingard tveksam

Den engelska högerbacken kommer inte vara tillgänglig mot Brentford och troligen inte mot West Ham heller på grund av en sjukdom. Istället väntas han vara tillbaka efter landslagsuppehållet.

Vad gäller Jesse Lingards status är han tveksam. Den offensiva mittfältaren har problem med en ankelskada som hållit honom borta från träningarna i veckan.

”Gör det på match som du gör på träning”

Är orden från Ralf Rangnick till Jadon Sancho. Tysken menar att den engelske yttern konstant är bland de bästa spelarna på träning och att det nu handlar om att leverera samma typ av prestationer på matcherna.

Det sa jag förresten till honom i förrgår: ”Bekräfta de prestationer du visar på träningen när du spelar match.”

Ralf Rangnick

Vidare pratar Rangnick om omställningen från Bundesliga till Premier League och de höga förväntningarna på 21-åringens axlar. Men han har inga tvivel på Sanchos potential.

Dessutom förtydligar Rangnick att han ser Sancho som en ytter. Han kan spela på bägge kanterna men det finns inga tvivel om att han är en ytter.

Ett flertal spelare kan komma att lämna

Det bekräftar Ralf Rangnick under den andra delen av gårdagens presskonferens. Tränaren säger att flera spelare har pratat med honom och vill ha fler speltid, något de kan få i andra klubbar.

Men det handlar om annat också. Klubbarna behöver komma överens, samt att spelaren behöver komma överens med den nya klubben.

Om allt ovan inträffar har de Rangnicks välsignelse att gå vidare.

Rhys Bennett skriver proffskontrakt

Den 18-årige mittbackstalangen Rhys Bennett har skrivit på sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Bennett är uppvuxen i Manchester och debuterade för U18-laget i september 2020.