Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Last gasp winner det bästa som finns

Alltså, ni vet och jag vet: Ingenting går upp mot ett sista-sekunden-vinst-mål på Old Trafford. 

Matchen mot West Ham var bland det blekaste man kan uppleva spelmässigt, men det fick ett avslut värdigt Manchester United.

Och för en gångs skull kan vi skita i resten. I alla fall lite, va? 

 

Magnifikt! 

  • United hade ett enda anfall av värde på 90 minuter – och det räckte! Jag hade i förtvivlan börjat röra mig bort från tv-soffan när jag såg United plötsligt bygga upp ett anfall The United Way. Lite trist att VAR existerar, eftersom avgrundsvrålet av glädje fastnade snabbt i halsen, men ändå. Wow. 

 

Helt okej: 

  • Det är inte helt lätt att hitta ljusglimtar offensivt, men defensivt tycker jag att United höll West Ham stången förvånansvärt bra. Lag från toppen, mitten och botten har tidigare kommit till Old Trafford och avfyrat 20-30 skott mot De Gea. Men nu var det i princip bara vid hörnor som gästerna var någorlunda heta. Bowens skott i burgaveln i andra halvlek var väl deras bästa läge? 
  • Och kaptenen, tillbaka då Lindelöf var hemma i Västerås med en traumatiserad familj, gjorde faktiskt inte bort sig särskilt ofta. Kanske var bänken i några matcher det som behövdes för att Maguire ska återvända till den klass han kan uppvisa. 
  • Nu har det nästan kommit till den punkten när man inte funderar på var Aron Wan-Bissaka håller hus. Inte för att Dalot varit sensationellt, men mer att han utan problem fyllt AWB:s skor och lite mer därtill. Jag vet inte om det säger mer om AWB än Dalot, men så är det. 

 

Offensiven: 

  • Nej. Det går inte. Innan målet hade United haft ett avslut på mål, via Fred, och det uppstod genom en slump. Det gick för sakta, saknades struktur och löpningar och rörelse och allt det där som hör ett fungerande anfallsspel till. Men det visste vi givetvis sedan tidigare, så det var egentligen inga frågetecken som tillkom och inga frågetecken som heller rätades ut. 

 

Annars då? 

  • Elanga fick chansen igen och han har verkligen Rangnicks förtroende. En 19-årig svensk som nuförtiden startar regelbundet i United är häpnadsväckande. Likaså att det redan sjungs om honom på läktarna. Mäktigt! 
  • Anthony Martial kom helt plötsligt in och spelade match på Manchester United och det var väl inte särskilt roligt som Unitedsupporter, med tanke på vad han sagt och gjort den senaste tiden. 
  • United har som bekant ett fruktansvärt facit på hörnor, med typ tio tusen som inte ens kommer förbi första försvarare. Men mot West Ham skapades en farlig chans på hörna! Telles kysste bollen och svepte in den på Varanes skalle, och i ärlighetens namn borde fransosen nog åtminstone träffat mål. 
  • Ronaldo på bänken nästa match, va?