Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Uppdatering inför helgens match / Iqbal debuterade / Ny sponsor

Ett nyhetssvep inför helgen bjuds på här. Vi har en uppdatering inför damernas FA-cupmatch på söndag, ett antal uppdateringar kring Unitedspelare som lirat landslagsfotboll, och slutligen en sponsor som kanske borde se över kraven på sig själv.

Uppdatering inför damernas cupmatch

På söndag spelar Uniteds damer FA-cupmatch borta mot Bridgwater United. Tränare Marc Skinnerhar inför matchen meddelat att Kirsty Hanson och Lucy Staniforth saknas på grund av skador, men att Hanson kan vara redo för nästa match som är mot Chelsea redan nästa onsdag.

Mille Turner saknas fortsatt även om, även om hon deltar i viss träning, och nyförvärvet Jade Moore saknas även hon då hon måste jobba upp matchtempo.

Nytt datum för match

Vi har också fått beske att damernas bortamatch mot West Ham har flyttats till den 16 mars, med avspark 20.30 svensk tid.

Iqbal nu låst till Irak

Ungdomslagets 18-årige mittfältare Zidane Iqbal har nu fått göra landslagsdebut för Irak. Det var i gårdagens VM-kvalförlust mot Iran som Iqbal fick hoppa in i den 82 minuten, och i och med att han nu gjort en tävlingslandskamp för Iraks A-landslag så är det därmed också det landslag han kommer kunna representera framöver.

Före gårdagen hade han fortfarande möjlighet att välja att spela för England, där han är född, eller Pakistan där hans pappa kommer ifrån. Men valet föll alltså på mammans Irak.

Landslagsuppdatering från Sydamerika

90 minuter för Fred

Fred spelade 90 minuter för Brasilien när man kryssade borta mot Ecuador, i en oerhört händelserik match där domaren rättades gång efter gång av VAR.

Bland annat fick VAR hindra domaren från att visa ut Liverpools målvakt Allison inte bara en, utan två gånger. Ecuador fick också två straffar bortplockade av VAR, och deras målvakt blev också (helt korrekt) utvisad efter en spark på en brasses hals, som domaren lyckades missa.

Matchen slutade 1-1, och Alex Telles satt på bänken hela matchen.

Pellistri från start, Cavani hoppade in

Uruguay åkte till Paraguay för sitt VM-kvalspel, och man tog en mycket viktig seger i kampen om den sista platsen till vinterns VM. 1-0 slutade matchen, och Facundo Pellistri spelade matchens första 70 minuter medan Cavani fick matchens sista 20.

Lottat i FA Youth Cup

Den sjätte omgången i FA Youth Cup är lottad. Om United besegrar Everton i runda fem ställs man mot antingen Bournemouth eller Leicester i runda sex.

Ny sponsor skall förbättra wifi på Old Trafford

Slutligen kan vi berätta att United skrivit ett avtal med en ny sponsor, Extreme Network, för att förbättra kvalitén på Old Traffords wifi.

John Morrison från Extreme Network säger att “Manchester United investerar för att göra stadiumupplevelsen lika imponerande som matchen själv”, och visar därmed att han sett väldigt få Unitedmatcher det senaste decenniet, alternativt att han inte har speciellt höga förväntningar på vad han och hans företag skall kunna göra för Old Traffords wifi.

Det är United själva som meddelar avtalet på sin hemsida.