Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Bridgwater United - Manchester United
En klassisk ”walk in the park”?

Manchester Uniteds damer har åkt söderut till Somerset för att under dagen göra entré i FA-cupen. Väl där ställs man mot tredjedivisionslaget Bridgwater United. Baserat på formen Marc Skinners lag är i nu samt divisionsskillnaden är detta en match man borde kunna räkna hem på förhand. Men man vet aldrig…

Cupmatcher är alltid cupmatcher. Med det sagt tror jag de flesta förstår vad jag syftar på. Allt kan hända. För hemmalaget Bridgwater är detta säsongens hittills största match. För United är det en i mängden innan Chelsea, Arsenal, och Manchester City väntar i de tre kommande bataljerna.

Det vi dock har fått se de senaste månaderna är en rejäl höjning i laget, såväl spel- som resultatmässigt. Förra söndagen besegrade man Tottenham Hotspur med 3-0 och höll därmed sin segerrad fortsatt intakt. Sex raka är man nu uppe i och på dessa har man en smått remarkabel målskillnad: 18-0.

Vad gäller Bridgwater huserar laget alltså i tredjedivisionen och ligger där på en fjärdeplats. Faktum är att de, likt United, har en tämligen bra period bakom sig. På sina senaste sex matcher har man vunnit fem och förlorat en. Målskillnaden på dessa är 13-1, så det är också ett lag som gillar att gå framåt samtidigt som man är stabila bakåt. I ligaspelet har man faktiskt inte förlorat på hemmaplan, lägg därtill att man endast släppt in ett mål på Fairfax Park, som arenan heter.

Manchester Uniteds lag

Kanske mest noterbart är ett visst namn på bänken. Ja, det är nämligen Ole Gunnar Solskjaers dotter, Karna, som står uppskriven. Vi ser även att nyförvärvet Diane Caldwell tar plats på bänken.

Bridgwater Uniteds lag

Förutsättningarna

Detta är fjärde rundan av FA-cupen och för den som vinner innebär det att man går vidare till åttondelsfinal.

Vad gäller läget i laget för United har man fortsatt Lucy Staniforth skadad. Kirsty Hanson har däremot återvänt till träning men dagens match kommer för tidigt för 23-åringen, har Marc Skinner meddelat. En återkomst är desto troligare i februari månad, enligt Unitedmanagern.

Martha Harris, som inte var med mot Spurs, finns även tillgänglig för spel.

Vidare ska vi så klart nämna att United varit aktiva under transferfönstret. Tre spelare har plockats in, nämligen Jade Moore (från Orlando Pride), Diane Caldwell (från North Carolina Courage), och Signe Bruun (på lån från Olympique Lyonnais).

Av dessa kan vi utesluta Moore från spel idag, då den 31-åriga mittfältaren återhämtar sig från skada.

Tidigare möten

Lagen har aldrig tidigare stött på varandra i tävlingssammanhang.

Teve

Matchen tevesänds inte. För uppdateringar, häng med i Manchester Uniteds officiella app.