Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Bridgwater United - Manchester United 0-2
Solskjaer debuterade när United gick vidare

Manchester United gjorde det som krävdes när Bridgwater United på söndagen bortabesegrades med 2-0 i FA-cupens fjärde omgång. Hayley Ladd och Ella Toone gjorde målen i en match där Karna Solskjaer debuterade för Manchester United.

Marc Skinner valde en överraskande stark startelva i dagens match. Sånär som på Ivana Fuso Ferreira och Carrie Jones kunde det ha varit en startelva i en ligamatch. Jämfört med senaste ligamatchen noterar vi fyra förändringar, då Hannah Blundell och Martha Thomas roterades in i startelvan tillsammans med Fuso och Jones. Det innebar att det blev bänken för reservmålvakten Sophie Baggaley.

Det mest notabla i laguppställningen var annars på bänken, där akademispelaren Karna Solskjaer (ja, dotter till Ole Gunnar) och nyförvärvet Diane Caldwell befann sig. Vi får vänta ytterligare lite på att se Signe Bruun i Unitedtröja, men danskan var på plats i Bridgwater.

Matchen visades inte på teve, då Bridgwater Uniteds arena inte har den utrustning som krävs för direktsänd fotboll. Så den här rapporten baseras på en radiosändning samt notiser från närvarande.

United var, som väntat, tidigt det spelförande laget och det förefaller vara så att hemmalagets målvakt storspelade inledningsvis. Målskyttet öppnades efter dryga kvarten, då Hayley Ladd (eller om det möjligen var ett självmål, rapporterna divergerar) stötte in bollen i en tilltrasslad situation. Någon dammöppning blev det emellertid inte, det tidiga målet till trots.

Framför allt Thomas och Ella Toone verkar ha varit involverade i ett flertal chanser för United.

Hemmalaget försvarade sig starkt och höll underläget till uddamålet efter en halvlek. Efter paus minskade chanskavalkaden något, även om United fortsatt förefaller ha haft full kontroll på tillställningen. Någon notabel kvitteringschans tycks inte hemmalaget ha haft.

Med tio minuter kvar att spela dödade Toone matchen, då hon fick tid på sig för ett vasst avslut, efter förarbete av inhopparen Alessia Russo.

Efter 2-0-målet valde Skinner att byta in Karna Solskjaer, för hennes Manchester United-debut.

För United kan matchen sammanfattas som att laget gjorde det som krävs och inte ett dugg mer. I slutändan är ändå avancemanget det som räknas och United är med i hatten när åttondelsfinalerna lottas.

Redan på onsdag är det match igen för United. Då väntar en betydligt tuffare uppgift, i form av Chelsea på bortaplan i Ligacupens semifinal.

Toppbilden är en arkivbild.

Bridgwater United – Manchester United 0-2 (0-1)

Women’s FA Challenge Cup, omgång 4, 30 januari


0-1 (17) Hayley Ladd
0-2 (82) Ella Toone (Russo)


Uniteds lag: Earps; Smith, Thorisdottir, Mannion, Blundell (Harris 60); Ladd, Zelem (Boe Risa 60), Toone, Jones (Groenen 60), Ferreira Fuso (Solskjaer 87); Thomas (Russo 76)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK