Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Boro it is – men det är svårt att bry sig mindre

I kväll spelar Manchester United fotboll igen efter flera veckors uppehåll. Men de gör det verkligen inte lätt att bry sig. En gång i tiden var det här en hyfsat välskött fotbollsförening, med pampar som kunde fotboll och kanske, framförallt, med spelare som kunde uppfostra ynglingarna som kom upp från ungdomslagen. Fanan fördes vidare från generation till generation och även om vi givetvis haft en del skakiga resor på vägen, så bestod majoriteten av truppen av spelare man hade någon slags relation till.

I dag gillar jag fan knappt en spelare i truppen. Vi är sedan många år ingen fotbollsförening (det försvann redan ur klubbmärket på 90-talet) utan ett företag som bara bryr sig om inkomster och aktieutdelning och skit. Det är som att man glömt bort värderingarna som transporterats ända från Sir Matt Busby över årtionden in i Sir Alex Fergusons klubb. Vikten låg inte då på att fostra bra fotbollsspelare, utan både bra fotbollsspelare och bra människor. 

Nu har vi värvat tillbaka en våldtäktsanklagad tjomme från Madeira, på läktaren sitter en walesare som borde vetat bättre men ändå är anklagad för kvinnomisshandel och så har vi den mest naturliga målskytt klubben tagit fram under min livstid som aldrig mera kommer att spela en minut för United. Vad är det här, liksom? Lägg till att Martial arbetsvägrar, Lingard behöver ”samla sina tankar” och Cavani tycker sig behöva ännu mer semester. Klubben är ju ett jävla skämt uppifrån och ned.

Mason Greenwood var en idol för massor av människor, vilket han givetvis inte hade valt själv, men så blir det när man kommer in i A-laget från Manchester Uniteds egna led. Då är det bara att gilla läget, eller byta klubb/karriär. Men Mason körde på, fixade monsterlön och fint hus och hela fadderullan som hör till dagens unga fotbollsproffs. Och så beter han sig som ett jävla svin. Man kan vara svinig på olika nivåer: Rooney var det när han köpte glädjeflickor medan frugan var hemma höggravid, och vi kan diskutera det moraliskt riktiga i att köpa sex, men det är för en annan tid, en annan plats.

Greenwood ska ha både spöat och våldtagit sin tjej. Det är next level.

Enda chansen/risken (om man är Greenwood) att det här inte har hänt är om tjejen i fråga är fullblodspsykopat, och det är väl ytterst sällan man utgår från att människor är det. Det innebär inte bara att rättvisan kommer att ha sin gång, utan också att Greenwoods karriär är helt över. Finito. Gone. Och ingen kunde förtjäna det mer.

Matchen ikväll? Tja, som jag sa så är det svårt att titta på detta Manchester United utan att känna sig smutsig.

Men jag gillar De Gea. Det gör jag.