Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Lingard förtydligar sin inställning / Rangnick fokuserar nuet / De Gea prisas

I fredagssvepet summerar vi Rangnicks presskonferens del 2 från igår. Därutöver tar vi bland annat upp att David de Gea åter igen prisas, nu som månadens spelare i Premier Leauge, och att Jesse Lingard har förtydligat sin inställning efter att ha blivit kvar i truppen vid stängningen av januarifönstret. 

Lingard förtydligar sin inställning

I gårdagens svep uttalade sig Rangnick om Jesse Lingard och sa att han bett om några dagars ledighet efter stängning av januarifönstret. Det hette att han behövde ”samla ihop sina tankar”. Lingard själv uttrycker på twitter att det snarare var klubben som bad honom ta några dagar ledigt. De flesta menar att detta tyder på ett stort missnöjde över att inte få gå iväg på lån.

Vissa kommentarer till tweeten är mycket kritiska mot Rangnick som tidigare (enligt många) uttalat sig ”motsägelsefullt” även i situationen med Anthony Martials påstådda vägran att spela. Hur som helst så betonar Rangnick i presskonferensens del två att Jesse Lingard är professionell och att han kommer att vara redo för att bidra under resten av säsongen.

Rangnick fokuserar på nuet

I Rangnicks presskonferens del två framkom att fokus ligger på här och nu. Matchen mot Middlesbrough ikväll och matchen borta mot Burnley nästa vecka är det enda som finns i tankarna. Rangnick sa att han inte pratat med klubben vare sig om spelare vars kontrakt går ut till sommaren, eller om nya spelare till sommaren. Han menar att det kommer senare.

I samma stund betonar Rangnick dock att både Paul Pogba och Jesse Lingard måste bevisa sig både för laget och personligen om de ska hålla intresset uppe från andra lag. Han menade att båda är professionella och kommer att bidra under resten av säsongen.

Annat som framkom under presskonferens andra del:

  • Rangnick: ”jag pratade med Donny van de Beek innan han gick iväg och önskade honom stort lycka till. Det är en fantastisk person och bra lagspelare som kommer att göra matcher för Manchester United i framtiden”.
  • Han upprepade att Paul Pogba kan komma att starta i kvällens match och att han främst ser honom som en åtta.
  • Angående veckans händelser med Mason Greenwood så svarade Rangnick mest undvikande med att ”det handlar om livet lika mycket som professionell fotboll. Det är en pågående process, vi fokuserar endast på de fotbollsmässiga uppgifter vi har framför oss”.
  • Rangnick menar att laget står på en bra plats och att det endast är avancemang som gäller ikväll och sedan tre poäng i PL mot Burnley.

De Gea prisas

De Gea hyllas igen för sin fantastiska form och utses till månadens spelare i Premier League av EA sports. Uppenbarligen ligger De Gea bakom att United, trots mångas missnöje med spelet, tagit näst flest poäng av lagen i Premier League under de senaste tio matcherna. I klippet nedan finns ett par spekulera räddningar.

Ny sponsor för träningskläder

United har gjort klart med en ny sponsor för träningskläder. Det är plattformen Tezos som utvecklar teknik för att dela information i realtid, så kallad ”blockchain” (till exempel bitcoin). Avtalet är värt 20 miljoner Euro per år och kan komma att utvecklas på olika sätt. Det ska bland annat ersätta tidigare avtal med Aon rapporterar The Athletic.

 

Hannibal i truppen mot Middlesbrough

Hannibal Mejbri är en del av truppen inför kvällens match i FA-cupen. Rangnick menar att han inte sett så mycket av Hannibal med att han är en lovade ung talang som förtjänar platsen. Han har bland annat sett honom i Arab Cup där han var framgångsrik med sitt Tunisien.