Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Burnley - Manchester United
Vi måste ta vara på våra chanser

Då var det dags för Premier League-spel igen. Manchester United gästar tabelljumbon Burnley och tre poäng bör vara givna.

Kanske tillhör jag minoriteten här men jag tycker att United spelade ganska bra mot Middlesbrough, iallafall i första halvlek. Problemet var att vi inte tog vara på våra chanser, vilket vi hade otroligt många av. Därför känner jag mig relativt säker på att United kommer att lämna Turf Moor med tre poäng, så länge man är mer kliniska framför mål.

Manchester United

Som sagt så tycker jag att man spelade bra mot Middlesbrough, och man borde ha gjort två-tre mål i första halvlek sett till hur många chanser man skapade. Personligen så tror jag att detta var ett undantag snarare än regel.

I mitt tycke så har man faktiskt spelat hyfsat kontrollerad fotboll i två och en halv match där man dock hade andra problem. Mot West Ham så skapade man för få chanser, och mot Middlesbrough var man inte tillräckligt kliniska. Förhoppningsvis så kan man få ihop allt i samma match, och kanske blir det imorgon.

För tillfället ser det ut som att man kommer att ha alla spelare som var med i truppen mot Middlesbrough tillgängliga, plus eventuellt några fler. Jadon Sancho fick utgå i fredagens match, men enligt Rangnick så var det för att han var trött och inte på grund av skada. Bruno Fernandes fick en smäll i ryggen men kunde spela klart hela matchen, och bör vara tillgänglig imorgon.

Spelare som inte var med mot Middlesbrough men kan vara tillbaka imorgon är Edinson Cavani, Jesse Lingard, Victor Lindelöf och Eric Bailly, där de två sistnämnda dock är mindre troliga.

Får vi se Pogba och Bruno från start imorgon också?

Vidare till startelvan så kommer det bli intressant och se hur Rangnick väljer att ställa upp på mittfältet. Ett mittfält bestående utav Fernandes, Pogba och McTominay kanske man kommer undan med mot Middlesbrough, men mot Premier League-motstånd känns det en aning obalanserat.

Jag tror därför att Fred kommer att vara tillbaka i startelvan tillsammans med Scott Mctominay, och den tredje antingen Pogba eller Bruno. Personligen så tror jag att man vill ta det lugnt med Pogba och därför starta Bruno istället. Men om portugisen inte är helt hundra så är Pogba ett bra alternativ.

Backlinjen tror jag kommer att se likadan ut, möjligtvis med Alex Telles på vänsterkanten. Med tanke på att Burnley är ett väldigt fysiskt lag så tror jag att Varane och Maguire är en bra duo, även om jag inte skulle ha något emot att se Lindelöf ta Maguires plats. Diogo Dalot verkar ha tagit över rollen som ordinarie högerback, vilket är välförtjänt.

Som sagt så tror jag att mittfältet kommer att bestå utav Fred, McTominay och Fernandes, men ett annat alternativ skulle kunna vara Matic som hållande mittfältare, med Pogba och Bruno som åttor då Burnleys mittfält inte är speciellt skräckinjagande.

På kanterna så tror jag att vi får se Rashford och Sancho, alternativt så väljer Rangnick att starta Elanga för att visa att han fortfarande har förtroende för svensken, och kanske hade det också hjälpt Elanga få tillbaka sitt självförtroende efter straffmissen i fredags.

Möjlig startelva:

Burnley

Burnley befinner sig som nämnt tidigare sist i Premier League, tre poäng från säker mark. Man tappade anfallaren Chris Wood till Newcastle i januarifönstret, men ersatte honom med en annan bjässe, nämligen 197 centimeter långa Wout Weghorst från Wolfsburg.

Formen för Sean Dyches lag är inte direkt något att skryta med heller. På sina fem senaste matcher har man inte tagit en seger. Istället har man fått nöja sig med två kryss och tre förluster där nederlagen har kommit mot Huddersfield, Leeds och just Manchester United. Kryssen har kommit mot Arsenal och Watford.

Man kommer att vara utan Matej Vydra som har opererat ljumsken och Johann Gudmundsson, som haft blindtarmsproblem. Tveksamma är Ashley Barnes och Charlie Taylor.

Vidare till startelvan så skulle jag bli mycket förvånad att se någon anna än Nick Pope mellan stolparna. Om Charlie Taylor inte är tillgänglig så tror jag att backlinjen kommer att bestå utav Matthew Lowton, Ben Mee, James Tarkowski och Erik Pieters. Om Taylor är tillbaka så kommer han att ta Pieters plats.

På mittfältet så tror jag att vi får se Dwight McNeil och Aaron Lennon då Gudmundsson verkar vara otillgänglig. På det centrala mittfältet bör Josh Brownhill och Ashley Westwood starta.

På topp så tror jag att vi får se en anfallsduo beståendes utav Maxwel Cornet och nyförvärvet Wout Weghorst.

Möjlig startelva:

Historik

Lagen har mött varandra regelbundet under flera år, och i de flesta fall så har United gått vinnande ur striderna. United har vunnit sju utav de senaste tio matcherna mellan lagen, där två har slutat oavgjort och en match har slutat i förlust.

Den senaste matchen mellan lagen spelades i december förra året och slutade 3-1 till United efter mål utav Scott McTominay, Cristiano Ronaldo och ett självmål av Ben Mee.

Visste ni att…

 • Manchester United har bara förlorat mot Burnley två gånger sedan 1969.
 • Burnley har inte vunnit en ligamatch sedan oktober förra året.

Matchinformation

Burnley
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 24
Tid: Tisdagen den 8 februari 2022, 21.00
Plats: Turf Moor, Burnley
Domare: Mike Dean
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Fernandes (rygg, stor chans)
 • Sancho (skada, stor chans)
 • Bailly (fot, inget datum, liten chans)
 • Cavani (ledig, ev 8 februari, stor chans)
 • Lindelöf (sjukdom, inget datum, liten chans)
 • Lingard (ledig, ev 8 februari)
FORM
F3/1WolvesHPL0-1
V10/1Aston VillaHFA1-0
O15/1Aston VillaBPL2-2
V19/1BrentfordBPL3-1
V22/1West HamHPL1-0
O4/2M’boroHFA1-1FS

Burnley

Skador och avstängningar:

 • Vydra (ljumske, mars)
 • Gudmundsson (blindtarmsinflammation, inget datum)
Tveksamma:

 • Taylor (fot)
 • Barnes (matchform)
FORM
O12/12West HamHPL0-0
F30/12Man UnitedBPL1-3
F2/1Leeds UnitedBPL1-3
F8/1HuddersfieldHFA1-2
O23/1ArsenalBPL0-0
O5/2WatfordHPL0-0

United mot Burnley

Totalt:13365-23-45230-189
Borta:6726-10-3185-110
Premier League:159-4-224-10
SENASTE MÖTENA
F2020-01-22HPL0-2
V2021-01-12BPL1-0
V2021-04-18HPL3-1
V2021-12-30HPL3-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2018-01-20BPL1-0
V2018-09-02BPL2-0
V2019-12-28BPL2-0
V2021-01-12BPL1-0