Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Unitedsvepet
Landslagsuttagningar / FA i kontakt med Wayne Rooney

Efter en tisdag fylld av besvikelse kommer nu onsdagens nyhetssvep. Det som främst behandlas är vilka damspelare som ska representera sina landslag. Dessutom verkar Wayne Rooney vara i problem efter en kontroversiell kommentar.

Landslagsuttagna damer

Vi inleder med det engelska damlandslaget som tagit ut sin trupp inför Arnold Clark Cup där Kanada, Spanien och Tyskland väntar.

Katie Zelem, Alessia Russo, Ella Toone och Mary Earps har alla blivit uttagna till truppen från Manchester United.

Det norska damlandslaget ställs mot Portugal den 16 februari och Italien den 20 februari. Till de matcherna har Vilde Bøe Risa och Maria Thorisdotter tagits ut.

Algarve Cup väntar för det danska damlandslaget och nyförvärvet Signe Bruun är given i deras trupp. De ställs mot Italien och Sverige.

För de nederländska damerna väntar turneringen Tournoi de France. I deras trupp är Jackie Groenen som vanligt inkluderad.

Emily Ramsey har nämnts i det engelska U23-landslagets trupp medan Tara Bourne är uttagen till landslagets “development phase squad”.

Lucy Staniforth opererad

Damlagets offensiva mittfältare Lucy Staniforth har nu genomgått en knäoperation. Staniforth har spelat 14 matcher den här säsongen men kommer nu vara frånvarande under ett tag framöver.

FA har kontaktat Rooney

Wayne Rooney sa i en intervju för ett par dagar sedan att han inför en match mot Chelsea i april 2006 spelade med extra långa järndubbar för att försöka skada någon.

Till den matchen bytte jag det till stora, långa järndubbar – den maximala längden du kunde ha. Jag ville försöka komma åt någon, försöka skada någon.

Wayne Rooney

Nu rapporterar The Guardian att FA kontaktat Rooney för att söka klarhet kring de kommentarerna.

Res med oss till Manchester!