Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nytt sponsoravtal / Landslagsuttagningar och utmärkelser / Vem tar över United?

Det är torsdag och dags för ett matigt nyhetssvep. Vi inleder svepet med att Manchester United kommer få ny logotyp på träningströjorna. Vidare tar vi upp vilka damspelare som ska representera Wales i Pinatar Cup och att vi fått två ligautmärkelser på damsidan.

Vi ger er även de senaste ryktena kring vem som tränar Manchester United nästa säsong och en uppdatering kring Andreas Pereira.

Nytt sponsoravtal

Manchester United har ingått ett tröjsponsoravtal med blockchain-plattformen Tezos. Deras logotyp kommer att finnas på träningskläderna och kommer användas redan till helgens förberedelser mot Southampton. Enligt Simon Stone på BBC är avtalet värt £24m, cirka 300 miljoner, per år.

Uttagna spelare i Wales

Wales damlandslag har tagit ut sin trupp till Pinatar Cup.

Chloe Williams, Hayley Ladd och Carrie Jones har alla blivit uttagna från Manchester United.

Wales inleder mot Skottland den 16 februari.

Utmärkelser på damsidan

Månadens spelare

Leah Galton har blivit framröstad som ligans bästa spelare i januari.

Vi säger stort grattis till Leah! Välförtjänt!

Månadens tränare

Manchester Uniteds tränare Marc Skinner har fått utmärkelsen månadens tränare. Detta efter att hans lag inte förlorat under januari.

Grattis även till dig, Marc!

Tränarfrågan

Att Manchester United är på tränarjakt har knappast undgått någon. Här är det senaste kring vem som kan ta över på tränarposten.

Mauricio Pochettino, om spelarna får bestämma?

Telegraph kommer nu med uppgifter att Manchester Uniteds spelartrupp helst vill se Mauricio Pochettino leda laget. Anledningarna ska vara argentinarens fotbollsfilosofi och förmåga att utveckla unga spelare. Pochettino sägs vara öppen för en comeback i Premier League.

Luis Enrique

Mark Ogden på EPSN rapporterar att Luis Enrique ska finnas med på klubbens lista över potentiella tränare nästa säsong. Situationen ska vara komplicerad då spanjoren ska leda Spanien i VM i Qatar i december 2022. Manchester United sägs vilja utreda frågan innan Enrique avskrivs helt.

Wayne Rooney flirtar med Manchester United

Wayne Rooney har fullt upp med att försöka hålla kvar Derby i The Championship. Trots 12 poängs avdrag har laget chans att undvika nedflyttning. Att Rooney gjort ett gediget arbete kan vi nog alla vara överens om.

Nu sprids en video på Wayne Rooney när han får frågan hur han ser på Manchester Uniteds tränarjakt. Rooney menar att tränaren som tar över behöver få tid på sig att bygga sin trupp och att klubben kommer ha svårt att vinna ligan kommande tre åren.

Han säger att Manchester United och Everton är hans två klubbar och att han mer än gärna vill träna någon av dessa klubbar en dag,  men att hans fokus nu ligger på Derby.

Andreas Pereira snart klar för Flamengo

Andreas Pereira är just nu på lån till brasilianska klubben Flamengo – men nu verkar en permanent övergång vara nära.

Det är transferjournalisten Fabrizio Romano som kommer med uppgifter om att klubbarna har kommit överens om en transfersumma på €10,5m, drygt 110 miljoner kronor, och att Manchester United får 25% på en eventuell vidareförsäljning.