Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Pochettino kräver Kane / Dags att skörda frukten av bättre spel / Armas förlöjligad

I fredagens nyhetssvep finns som brukligt en sammanfattning av Rangnicks presskonferens inför helgmatch. Denna gång gäller det lördagens möte med Southampton på Old Trafford. Rangnick betonar att det är dags att skörda frukterna av ett bättre spel och alla de målchanser laget skapar. 

I övrigt rapporterar vi om rykten som bland annat handlar om kritik från spelarna mot träningsupplägg samt den eviga följetongen om ny tränare. 

Pochettino kräver Kane

Den senaste veckan förstärks rykten om att United i första hand riktar in sig mot Mauricio Pochettino som ny coach. Vi vet dock alla att dessa rykten kommer att svänga och se förändras från dag till dag. Ett än mer löst rykte kommer från Telegraph Fotboll, nämligen att Pochettino i så fall kommer att “begära” att United ska värva Harry Kane.

Ryktet får såklart rättmätig kritik i kommentarerna. Men vi måste väl ändå säga att duon MP och HK känns ganska attraktiv ändå, eller?

Dags att skörda frukten av bättre spel

Rangnick fortsatte betona att spelet går åt rätt håll på dagens presskonferens, men är också självkritisk till att laget inte lyckas skörda frukten av ett bättre spel, särskilt i stora delar av matcherna. Han menar att laget måste hålla sig till matchplanen tiden ut och inte sjunka ihop och göra avsteg från matchplanen när baklängesmål kommer.

Självklara uttalanden kan man tycka men men vi hoppas förstås att han har rätt. Under veckan har laget fortsatt att sträva efter effektivitet och kontinuitet. Kontrollen i spelet blir överlag bättre och bättre menade Rangnick, särskilt i spel med boll.

Rangnick fick också svara på frågor om kritik från spelare mot träningsupplägg och förlöjligandet av assisterande tränaren Chris Armas (se nedan). Han slog ifrån sig snabbt och sa att han inte läser tidningar, utan snarare fokuserar på det som måste göras. En annan fråga gällde om laget trots allt inte borde gå snabbare framåt med de stjärnor som finns, bland annat Ronaldo. Rangnick omnämnde frågan som smart uttryckt och svarade att det mycket väl kan vara så men att det nu gäller att få något ut av alla de chanser laget skapar.

Övrigt från presskonferensen:

  • Rangnick: “Southampton har gjort det mycket bra, särskilt i vinsten mot Tottenham, och vi måste spela på en hög nivå. Jag känner båda tränarna väl (Hasenhüttl och Kitzbichler) och de har lyckats väldigt bra men nu måste vi ha 3poäng, så är det bara”.
  • Rangnick: “Allt handlar inte bara om Ronaldo, alla i offensiven måste göra fler mål”.
  • Rangnick om Harry Maguire och hans form: “mot West Ham var han mycket bra, i senaste matchen skulle vi försvarat bättre vid baklängesmålet men det gäller hela laget efter vår eget anfall, jag är säker på att Harry kommer att hitta sin nivå”.
  • Rangnick på frågan om fasta situationer och farlige Ward-Prowse: “vi har inte släppt in många mål på fasta situationer, vi måste fortsätta så och vi jobbar hårt för att själva hitta rätt på offensiva fasta situationer”.

Armas förlöjligad

Ett annat rykte kommer från ESPN idag. Det gäller att en del spelare är missnöjda med Rangnicks träningar som rapporteras vara gammalmodiga. I anslutning till det ska assisterande coachen Chris Armas ha blivit förlöjligad genom att jämföras med den fiktiva coachen Ted Lasso. Lasso som återfinns i Apples komediserie handlar om en förtvivlad coach som kommer från amerikansk fotboll till England för att ta sig an ett fotbollslag.

Armas har aldrig tränat ett lag utanför USA innan han kom in som en del av Rangnicks stab. 49-åringen kom från ett misslyckat äventyr i Toronto FC med 2 segrar på 15 försök. Nu är han alltså i blickpunkten för skämt enligt ESPN. Vi tar även dessa nyheter med en nypa salt. United har ju trots allt sett bättre ut i spelet under senare tid så något kanske Armas gör bra eller åtminstone mindre dåligt än sina föregångare.

Chong tillbaka i Birmingham City

Den unge yttern Tahith Chong från ungdomsakademin har återvänt för spel i Birmingham City. Chong har under de senaste månaderna genomgått rehabilitering på plats i Manchester efter en skada och operation tidigare i november.

Birmingham ligger för närvarande på 18:e plats i Championship. Birminghams andra United-lån Teden Mengi fick tyvärr utgå skadad i förlustmatchen mot Bournemouth i onsdags (3-1).