Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Southampton 1-1
Spelsystemet blottar vår största svaghet

Det blev återigen en lördag i frustrationens tecken. Manchester United stod för en godkänd första halvlek och borde nog haft mer än 1-0 i paus. I andra halvlek jämnade Southampton ut spelet och lagen delade till slut på poängen. 

Here we go again

Manchester United gör återigen en helt okej första halvlek och borde nog haft en större ledning än 1-0.

Vis av erfarenhet vet vi att Manchester United inte klarar av att göra en bra prestation i 90 minuter. Därför satt man och slet sitt hår när Sancho missade ett friläge och när Ronaldo lyckades missa öppet mål.

Det har hänt så många gånger nu att vi kan skippa snacket om otur.

Spelet vi presterar för tillfället är inte värdigt en klubb som spenderat ungefär 16 miljarder senaste tio åren.

Nytt spelsystem blottar vår största svaghet

Ralf Rangnick har som bekant gått från att spela 4-2-2-2 till 4-3-3, med en sittande och två offensiva mittfältare.

Förändringen innebär att Scott McTominay (eller Fred) får ta sig an en otroligt svår uppgift, nämligen att på en egen hand täcka upp framför ett mittlås som leds av Harry Maguire.

Idag fick vi ytterligare ett bevis på att McTominay inte håller och att en förstärkning på positionen är ett MÅSTE till sommaren. Southampton hade inga problem att attackera oss i ytan mellan backlinje och mittfält.

Ska Manchester United vara Englands bästa lag och utmana om CL-titlar kan inte McTominay spela som ensam sittande mittfältare.

Cristiano Ronaldos formsvacka

Jag hyllade värvningen av fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo, framför allt med tanke på målgarantin och att cirkeln skulle slutas.

Men det går inte att förneka längre – Ronaldo är i en rejäl svacka och gör oss till ett sämre fotbollslag.

Att Cristiano Ronaldo inte skulle vara lika delaktig i spelet eller springa lika mycket som innan visste vi. Men när han dessutom tappar bollar, visar sitt missnöje mot lagkamrater och missar öppet mål.  Ja, då gör Ronaldo oss till ett klart sämre fotbollslag.

Men värvningen stoppade i alla fall Ronaldo att gå till Manchester City…

Jadon Sancho

Efter en trög start på säsongen verkar Sancho fått fart på sitt spel. Målskytt mot Middlesbrough, pigg borta mot Burnley i tisdags och målskytt idag igen.

Slutprodukten behöver bli bättre, helt klart. Men Sancho är löpstark, gillar att utmana och tillför något när han spelar. Det fina samarbetet med Shaw gör att vi har en intressant vänsterkant.

Även om Sanchos prestation återigen blev sämre i andra halvlek har jag en positiv känsla kring engelsmannen. Är det här början på genombrottet i Manchester United?