Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Marcus Rashford ryter ifrån / United utreds av FA

Torsdagens nyhetssvep är här och det blir ett kort sådant. Marcus Rashford har använt sig av sina sociala medier för att dementera de rykten som florerat den senaste tiden. Dessutom nås vi av nyheten att Manchester United utreds av FA efter en incident under Brighton-matchen.

Rashford har fått nog

Det var under eftermiddagen igår som BILD-journalisten Christian Falk på sin Twitter hävdade att de engelska spelarna i United, däribland Harry Maguire och Marcus Rashford är irriterade över situationen i omklädningsrummet.

Anledningen ska vara att Cristiano Ronaldo tillsammans med sitt “cligue” vill vara ledaren. Någonting som kan vara på väg att leda till en spricka i truppen.

Det fick Rashford att ryta ifrån som valde att citera BILD-journalistens tweet och svara följande:

Men inte var Christian Falk färdig där. Istället svarade han Rashford.

FA utreder spelarnas agerande

Det var i samband med Lewis Dunks utvisning under tisdagen som flera av United-spelarna omringade domaren Peter Bankes som först valde att dra upp det gula kortet efter att kaptenen rivit ner Anthony Elanga. Bankes ändrade som bekant därefter det gula kortet till ett rött efter samråd med VAR.

Nu meddelar dock det engelska fotbollsförbundet FA att Manchester United utreds efter att de misslyckats med att säkerställa att deras spelare uppträtt på ett lämpligt sätt.

Klubben har fram till måndag den 21 februari på sig att återkomma med ett svar.

Legendmöte på Old Trafford

Den 21 maj i år ställs Manchester United mot Liverpool i ett så kallat “legendarmöte”. Bryan Robson kommer att leda United-laget där syftet är att samla in pengar till välgörenhet.

Alla intäkter från matchen går nämligen till Manchester United Foundation.