Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

I ett parallellt universum

Jag och Varane har något gemensamt verkar det som, oförutsedda attackerande magknip, som i mitt fall kommer och går när man tittar på Manchester United över 90 minuter. För det verkar vara en obegriplig omöjlighet att lyckas grusa fram en gedigen insats över en hel match. Spelar ingen roll vilket lag som står på andra sidan, på något vis så blir det alltid millimeter och uddamål som avgör.

Är det något som vi såhär långt har lärt oss av Rangnicks Manchester United är det att vi under de första femton minuterna kan se ut som ett lag som ska vinna Champions League, för att under de resterande 75 minuterna pendla mellan att vara Burnley och Bodö Glimt, vilket också genomsyrar hela laget som en unken fis. Ena dagen är Maguire en världsback helt plötsligt och sen är han Premier Leagues sämsta mittback de tio kommande matcherna. Ibland är McTominay som tagen ur Terminator: Rise of the machines för att sen se ut som att han har tappat sina kontaktlinser och är mest vilse. Ja, ni förstår vad min poäng är. Det är ett lagproblem samtidigt som det verkar vara väldigt individuellt. Pogba är den enda, hör och häpna, som håller en bra kontinuerlig nivå just nu. En av våra historiskt sett ojämnaste spelare. Man börjar fan i mig undra om vi lever i något parallellt universum.

“Maguire skapar en hönsgård varannan kvart”

Så vem bär skulden undrar man. För oss som var med under tiden med Sir Alex Ferguson minns att om det var något som faktiskt fanns oavsett spelarmaterial så var det kontinuitet. Visst det fanns vissa matcher som såg jävligt dåliga ut, men man lyckades ändå vinna dessa. Det kan liksom inte vara särskilt kul att spela mot Stoke en regnig dag i december. Det är ju Rangnick som bär det yttersta ansvaret men han kan heller inte beskyllas för att Maguire skapar en hönsgård varannan kvart eller att fotbollsspelare som tjänar miljontalskronor i veckan och tränar tusentals timmar per år på något vis inte kan mäkta med att slå en vanlig passning i sidled. Något är fundamentalt fel någonstans och ingen kan förklara vad problemet är och jag tror att ingen faktiskt vet vad exakt problem är, vilket i sig är just problemet. Hänger ni med? Nej, inte jag heller men det är väl Manchester United 2022, det går liksom inte att hänga med.

“Mysteriet Donny van de Beek”

På tal om att skapa oorganiserat kaos och hönsgårdar så är ju vår nästa motståndare Leeds. Mysteriet Donny van de Beek fick ju starta mot just Leeds förra helgen och av en slump så såg jag matchen. Det skanderas på forum om hur bra Donny var i den matchen, och jag ställer mig också i ledet och säger att han var BRA just i den matchen. Samtidigt som vi faktiskt få ta i beaktning att Leeds inte på något vis är i närheten av det Leeds vi såg förra säsongen. Ett Leeds som VI pulveriserade totalt i början av säsongen och Bielsas gäng verkar ha klappat ihop totalt och gått in i väggen. Jag vill se några till bra prestationer innan jag kan säga något om hans vara eller inte i en startelva i Manchester United under kommande år. Förstå mig rätt, jag gillar Donny och jag gillar den intensiteten han spelar med och jag hoppas att han kan bevisa att han hör hemma hos oss men vi är också ett lag som i teorin ska vara ett av de bästa i världen. Det är väl i alla fall målet även om vi inte ens är i närheten utav det just nu.

Men Leeds är ju ett lag som vi faktiskt ska slå, men man vet aldrig med Manchester United längre, jag har i alla fall bunkrat upp med Omeprazol inför söndag.

Bara därför avgör väl Daniel James matchen på söndag, i ett parallellt universum.

Res med oss till Manchester!