Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens: “De kommer inte välkomna oss med röda mattan”

Imorgon tar sig Manchester United an Atlético Madrid på bortaplan i Champions League och inför det mötet har Ralf Rangnick hållit presskonferens tillsammans med Bruno Fernandes. I dagens nyhetssvep tar vi upp vad de bägge sagt och vi ger även en uppdatering kring vilka damspelare som kan tänkas representera sin respektive landslag under tisdagen. 

Rangnicks presskonferens

…om Cavanis status

Cavani kommer inte åka med. Har inte tränat de senaste veckorna. han har haft problem med ljumskarna och vi har inte kunnat tvinga tillbaka honom. Han känner sin kropp väl.

…om bättre inställning

Vi har visat inställning även i tidigare matcher men nu har vi fått lite utdelning också. Det är viktigt för framtiden att få resultat i såväl ligan som Champions League.

…om morgondagen

I Champions League måste man prestera på högsta nivå. Tuff match i söndags mot Leeds men Atlético hade också match då. Kanske liten fördel för spanjorerna i form av vila men bör inte märkas mycket, anser Rangnick.

“De kommer inte välkomna oss med röda mattan. Det kommer bli tufft. Imorgon handlar det om att få med sig ett resultat. Dubbelmötet kommer avgöras på Old Trafford.” 

…om betydelsen av Champions League

Champions League är aldrig någon distraktion, börjar Rangnick med att understryka.

“Vi vill spela i den här turneringen och imorgon möter vi ett topplag i Europa. Det finns också chansen att kvalificera sig till nästa års Champions League genom att vinna turneringen, även om det är långt dit.

“Det är fortfarande en låg väg att vandra. Inte en enkel lottning nu i åttondelsfinalen. Vad som händer sedan (i en eventuell final) får vi se. Läget i Europa är spänt. Vi får hoppas att det lugnar sig.” 

Ovanstående säger Rangnick angående det faktum att finalen är tänkt att spelas i Sankt Petersburg, Ryssland, där det som bekant pågår en hel del oroligheter.

…om att blicka framåt

Måste vara realistiska. Gäller att inte ägna tid åt att titta i backspegeln och grubbla så mycket över vad som har gått fel de senaste åren. En klubb som Manchester United, precis som många andra storklubbar, hör hemma i den här turneringen, menar Rangnick.

…om motståndarmanagern

“Han har gjort det fantastiskt under sina tio år i klubben och är en av de mest karismatiska tränarna där ute. Jag är imponerad över det han har gjort i Atlético och har stor respekt för honom och hans arbete.”

Apropå managersnacket. Rangnick fick en avslutande fråga om vad som kan tänkas ske till sommaren men tysken ville föga överraskande inte kommentera det.

Fernandes del

…om att spela bättre och hålla fokus

“Vi har spelat bättre på sistone. Att vinna matcher ger så klart mer självförtroende. Det ger oss också mer fokus till nästa match. Det gäller att hålla sig till matchplanen från minut ett till 90.”

…om nonsens från media

“Vet inte vad det handlar om riktigt. Folk försöker hitta problem och när det gäller den här klubben får det massiv spridning. Vi vinner ihop och förlorar ihop.”

…om Atlético och landsmannen Felix

Bruno fick en fråga på portugisiska och jag lyckades uppfatta att den bland annat handlade om landsmannen João Félix i Atlético Madrid men även laget i stort. Bruno menar att i Félix bor det en stor potential och att Atlético är ett erkänt försvarsstarkt lag, där tränaren Diego Simeone satt sin prägel i närmare tio års tid.

…om att ha vinnare i truppen

Både Cristiano Ronaldo och Raphaël Varane har vunnit innan och det är viktigt att ha sådana figurer i truppen, menar Fernandes.

“Ronaldo har hjälpt sina lag vinna flera gånger och att ha spelare som kan avgöra matcher på egen hand kan bli en betydande faktor.”

Landslag för damerna

Jones ensam Unitedrepresentant i Wales – Irland

18-åriga Carrie Jones inleder på bänken för sitt Wales mot Irland i Pinatar Cup. Hayley Ladd och Chloe Williams finns däremot inte med.

I motståndarlaget trodde nog de flesta att Diane Caldwell skulle medverka men 33-åringen finns inte med i matchtruppen.

Skotsk trio

I det skotska landslaget finns chans till spel för Kirsty Smith, Kirsty Hanson, och Martha Thomas. Skottland möter Ungern ikväll.

Tuff match att vänta för Groenen

Jackie Groenens Nederländerna tar under kvällen emot Frankrike i vad som på förhand få ses som en tuff uppgift.