Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Atlético Madrid - Manchester United 1-1
Matchen med den svenske frälsaren

Låt oss vara ärliga med två saker. För det första att det är bra att bortamålsregeln inte längre finns, men samtidigt att det är lite synd när United nu klarade 1-1 borta mot Atletico. Och för det andra, det var ingen bra insats från United. Tvärtom var den ganska usel, men som tur är var Atlético Madrid inte stabila över 90 minuter heller.

Med det här sista, förstå mig rätt. Atlético skall vinna den här matchen, och utöver sitt mål hade de också två bollar i ribban. Men spelmässigt imponerade inte spanjorerna heller, de såg dock väldigt bra ut stora delar av matchen då United gjorde en så dålig insats att Atlético inte kunde annat än att se bra ut. Men detta är faktiskt något för United att ta med sig till hemmamatchen, då man bör kunna prestera bättre på Old Trafford än man gjorde idag, samtidigt som jag tror att Atlético inte kommer höja sig särskilt mycket.

Men 1-1 blev det alltså idag. Ett tidigt baklängesmål, som alltså kunde blivit fler, utjämnades med tio minuter kvar av inbytte Anthony Elanga, som gjorde sitt första Champions League-mål. Att han inte kom in förrän efter 75 minuter är faktiskt skamligt idag. Med tanke på skillnaden i kvalitet mellan honom och Marcus Rashford, som han bytte av, håller jag det inte för osannolikt att United vunnit om Elanga kommit in redan i halvtid.

Betygsskala: 1-10där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 5

Nej, han kunde inte göra något åt målet, och han gjorde egentligen inget jättedåligt ingrepp. Men det underkända betyget kommer av att han inte har kontroll på sitt straffområde, och att han har fötter som inte håller. Idag kostade det United ett par hörnor och ett antal inkast i närheten av vårt straffområde, och sådana saker leder i längden till mål, förr eller senare. Jag har inget hopp om att han skall förbättra dessa områden, men de gör att han alltid kommer behöva göra något extra bra för att nå godkänt.

Victor Lindelöf: 5

Utbytt 66. Varnad. Stod för en jättebrytning redan i minut tre, på ett skott som förmodligen gått i mål om Lindelöf inte varit där. I övrigt hade han det tufft på sin ovana position som högerback, men han mötte också spelare av hög klass och var totalt ensam då Rashfords intresse av att spela defensivt var minimalt.

Raphael Varane: 6

Underkänd i första halvlek, men spelade upp sig unde anda. Marginellt bättre än Maguire, och når precis godkänt. Men egentligen har vi ganska mycket högre krav på Varane. Full koll i luften, men behöver upp i duellspelet och även i passningarna.

Harry Maguire: 5

Gav direkt ifrån sig en onödig hörna, och var sedan (ungefär som vanligt) inte speciellt stabil.

Luke Shaw: 5

Utbytt 67. Varnad. Tämligen anonym. Kom inte med framåt alls, då United helt saknade anfallsspel under hans 67 minuter. Sattes inte på några större problem bakåt.

Bruno Fernandes: 6

En assist. Vad tycker vi om en spelare som försöker och misslyckas, försöker och misslyckas och sedan försöker och misslyckas igen, i 80 minuter, bara för att då få lite yta och kunna spela fram till lagets kvittering? Den typen av match hade i alla fall Bruno idag. Och tjae, United klarade oavgjort, och det var alltså Bruno som spelade fram till Uniteds enda mål. För mig når man då godkänt, även om vi var många som var oerhört frustrerade på honom, länge.

Fred: 5

Varnad. Är ingen defensiv mittfältare, men förväntades ändå vara den som skulle hanterar den defensiva balansen i ett tremannamittfält där de två andra spelarna var Paul Pogba och Bruno Fernandes. Det gick, som ni gissat, inte särdeles bra. Visst, han vinner en del boll, men han slår ju bort alldeles för många också.

Paul Pogba: 5

Utbytt 67. Förlorade den franska mittfältskampen (mot Kondogbia) på knock. Kunde, eller borde, blivit utbytt tidigare.

Marcus Rashford: 2

Utbytt 75. Varnad. Skottet han tog i minut 57 är ensamt nog att motivera detta låga betyg. Rashford var matchen igenom komplett usel, men det skottet cementerade min tro att Marcus Rashford förmodligen inte tycker att fotboll är särskilt roligt längre.

Jadon Sancho: 5

Utbytt 82. Ingen lätt match för den tidigare så formstarke engelsmannen. När ingen av de övriga fyra offensiva spelarna hade en särdeles bra dag blev det svårt även för Sancho. Vi tar det som en mellanmatch, och förväntar oss full fart i helgen igen.

Cristiano Ronaldo: 4

Ytterligare en oerhört usel insats från Ronaldo. Det börjar bli ett stort, stort problem. Att han inte löper defensivt må vara en sak, men när han inte tar vettiga löpningar offensivt heller försvinner ju hela poängen med honom.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Inbytt 66. Gjorde varken till eller från med sitt inhopp.

Nemanja Matic: 6,5

Inbytt 67. Kom in och visade Fred hur man spelar defensiv mittfältare. Man längtar ju efterr Matic som han var första halvåret i United.

Alex Telles: 6

Inbytt 67. Gjorde varken till eller från med sitt inhopp.

Anthony Elanga: 7

Inbytt 75. Ett mål. Behövde fem minuter på sig för att kvittera. Måste nu gå före Rashford alla dagar i veckan.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.