Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Under the lights

Drömmen om Champions League ”lever” alltså fortfarande. Är man supertaggad? Nej. Men är man nöjd med slakten av Leeds i söndags? Ja. Själv gick jag runt och lallade ”Let’s all laugh at Leeds” merparten av måndagen, hyggligt skadeglad. Som alltid när något går åt helvete för den skitklubben och deras smutsiga fans.

Och för att följa upp senaste inlägget här på Muss-bloggen där jag hävdade att Harry ”H” Maguire behövde bänkas för att skonas från press ooch stress.. ja, istället för vatten så fick jag skit på min kvarn. Han gör alltså inte bara en hyfsad match, han inleder dessutom matchens målskytte på hörna, och gör därmed slut på vår mållösa hörnsvit. Exakt 140 hörnor tog det. Om vi bortser från det katastrofala i detta och istället ser glaset som halvfullt, så kan man ju glädjas åt att vår kanske mest formsvaga spelare förhoppningsvis får ett lyft i och med detta.

Vågar man hoppas på medgång även ikväll? Tvek. Men det är ändå inte vilken match som helst. För det första är det första gången på ett par månader som vi möter ett riktigt bra lag, bara en sådan sak. För det andra finns det lite roliga kopplingar mellan United och Atlético. På avdelningen Släkten är värst möter De Gea sin moderklubb för första gången, och i någon slags motsats till detta blir det kul med en liten hatmatch i matchen, nämligen den mellan Ronaldo och typ hela Atlético. Ett agg som lever kvar sedan derbydagarna dem emellan, från Ronaldos tid i Real. Läste någonstans att han mött dem 35 gånger och under dessa matcher gjort 25 mål. Förstår nästan att de hatar honom.

Kvällens elva tror jag blir följande:

Det enda kontroversiella här är väl att Lindelöf, lite oförtjänt, petas för Varane. För jag tror tyvärr det blir han som ryker. Inför förra matchen trodde jag faktiskt det fanns en chans att Maguire inte startade, idag känns det som att han är helt och hållet given i Rangnicks elva. Och när Varane är tillgänglig så spelar han, inget snack.

Så hur realistiska är våra chanser i årets CL-turnering? I vanlig ordning these days inte speciellt stora, skulle jag säga. Tror inte vi tar oss förbi Atlético ens faktiskt. Såklart, sjukare saker har väl hänt, men ska man vara ärlig så har vi ju till och med problem med att slå bottenlagen i Premier League, så det bådar ju inte gott. Sen kan man ju undra varför vi hetsar så mycket om att komma topp fyra i ligan varje år, för att nå CL-spel, fastän ingen egentligen ändå tror att vi har en chans att göra något av det när vi väl kommer dit. Ironiskt ändå. Finns väl ett argument för att vi ska kunna locka lite bättre spelare till klubben om vi kvalificerar oss för Champions League, men det har väl inte direkt heller hjälpt oss upp ur svackan som numera är vår vardag.

Depp, depp, depp. Blir gärna motbevisad idag.