Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Anthony med guldbyxorna

Nu finns det ju ingen vettig Unitedsupporter som tror att vi skulle gå hela vägen i turneringen.

Men det hindrar inte att man kan hoppas på att hänga med ett tag till.

Och nu lever hoppet tack vare Ralfs succésvensk, rytmdansaren Anthony Elanga.

Otroligt:

 • Anthony Elanga är verkligen pojken med guldbyxorna sedan Greenwood och Martial stämplat ut, Cavani slutat bry sig och Rashford fortsatt är helt ur slag. Svensken missade som bekant den avgörande straffen i cupen mot Boro, men det verkar snarare ha stärkt än knäckt honom. Vi såg tidigt att Rangnick uppskattade honom, men jag tvivlar på att tysken trodde att 19-åringen skulle ha den här impacten.
 • 1-1 var tämligen osannolikt sett till matchbilden. Inte för att Atlético körde över United och skapade målchans efter målchans, utan mer för att hemmalaget fick matchen precis dit dom ville och så åker de oartiga britterna ändå hem med ett kryss. 

Okej, ändå:

 • Bytena, trots att det luktade van Gaal över att plocka in två ytterbackar i mitten av andra halvlek, blev det ändå lyckat. Telles hade ett helt annat vapen framåt (vilken fröjd när han snurrade upp två hemmaspelare med sin brasseteknik!) än Shaw och Vigge fungerade ju inte alls till höger. Apropå Lindelöf: var hans Luciolöpningar mot Leeds nog för att Rangnick skulle se honom återgå till sin gamla Västeråsposition? Oc
 • Bruno Fernandes har den här säsongen varit överallt på 1-10-betygsskalan i princip i varje match han spelat. Men ofta, påfallande ofta, spelar det knappt någon roll hur länge han legat på en tvåa eller trea i betyg för han levererar poäng efter poäng efter poäng. Hans position är lite oklar också, vilket säkert påverkat hans spel. Men jag vill ändå alltid se United med Bruno än utan. 

Ronaldo:

 • I 79:e minuten fick United frispark strax utanför straffområdet. Eftersom vi som har koll visste att Cristiano Ronaldo har satt ungefär 1 av sina 300 senaste frisparkar så förstod vi att det inte skulle bli mål. Han är nuförtiden lika farlig i de lägena som jag är aktuell för tränarjobbet i United. 
 • Visst, han har det inte lätt i såna här matcher – men när han fick lägen att passa/gå i djupled/skjuta så går det bara inte. Han är inte bra nog och det vet säkert han och de runtomkring honom också. Ändå “måste” han spela för att han är Ronaldo och det håller garanterat laget tillbaka. 
 • Men “måste” han verkligen det? I en normal värld spelar han ju inte från start i nästa match. 

Uselt: 

 • Marcus Rashford har ett rejält sparkapital att ta av: Sensationellt genombrott som tonåring, egen produkt och en härlig individ utanför planen. Men nu är det dags att antingen 1) Fundera på att sälja grabben eller 2) Bänka honom resten av säsongen för att se om det kan hjälpa honom på något sätt. I Madrid var han fullkomligt bedrövlig på alla plan och att han fick 75 minuter är den största gåtan jag upplevt under 2022. Rashford är så dålig att man inte tror sina ögon och borde egentligen inte ens platsa på bänken. 
 • Precis som så ofta såg United alldeles för statiskt ut. Jag har fortfarande inte sett United springa sönder något lag på hela säsongen. Spelarna ser alltför nöjda ut med att ha lyckats passa bollen till en medspelare, utan att det leder någonvart.
 • Varför har motståndarna, oavsett om det är Morecambe, Vålerenga eller Atlético Madrid alltid bättre mittfältare? I går kväll var det Kondogbia som käkade upp allt centralt, men det är liksom standard när United spelar match. 

Sist:

 • United hade alla att tillgå, alla sina bästa och tyngsta pjäser (Cavani räknar jag inte längre) medan hemmalaget saknade Koke, Carrasco, Suarez, Lemar och Griezmann (från start). Ändå var gästerna taktiskt helt överlägsna, framförallt första 45. 
 • Nu vill jag inte kasta sten i glashus, men jag gör det ändå: Unitedspelarnas kroppsspråk är inte särskilt roligt att se. Det gnälls och protesteras till höger och vänster. Samtidigt var Rangnicks mannar chanslösa om det skulle rankas protester på Metropolitano: Simeone har verkligen fått sina spelare att spegla hans beteende på sidlinjen och det är sannerligen ingen vacker syn. Med en annan domare hade matchen avbrutits efter för fem röda på Atletispelare. 
 • Anthony Elanga har aldrig kallats upp till det svenska A-landslaget, vilket ju är ett mysterium. I stället har den svenske förbundskaptenen Jan Andersson valt att ta med allsvenska spelare samt proffs i bottenlag i Mellanöstern. Men med tanke på att Sverige ska spela VM-playoff i mars utan en avstängd Ibrahimovic kan han ju inte längre blunda för Elangas framfart.