Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Watford
Den här matchen ska vinnas, så enkelt är det

Imorgon eftermiddag tar Manchester United emot nästjumbon Watford på Old Trafford. Även om United blandat och gett under säsongen har laget chans på fjärdeplatsen och den absolut värsta stormen verkar ha lagt sig en aning. Morgondagens match ska bara vinnas, så enkelt är det. 

Manchester United

I onsdags spelade Manchester United första åttondelsfinalen mot Atlético Madrid i Champions League. Resultatmässigt finns inte mycket att anmärka på – ett oavgjort resultat inför returen på Old Trafford är ett bra utgångsläge. Rent spelmässigt fanns det betydligt mer att önska, speciellt i första halvleken.

Manchester United ligger för närvarande på en fjärdeplats i Premier League-tabellen. Laget har vunnit två raka ligamatcher och de högsta och mest kritiska rösterna har dämpats en aning.

Imorgon ska Ralf Rangnicks mannar ta emot Watford. Matchen i London lagen emellan var ingen rolig historia – Watford vann med 4-1. Det svaga resultatet var droppen som fick bägaren att rinna över för Uniteds klubbledning då Ole Gunnar Solskjaer fick sparken kort efter matchen.

Ralf Rangnick har bekräftat att Scott McTominay och Edinson Cavani missar matchen imorgon. Eftersom laget landade i Manchester i torsdags är en viss rotation att vänta.

Jag tror att Victor Lindelöf bildar mittbackspar med Harry Maguire och att dessa herrar flankeras av Alex Telles och Diogo Dalot. Nemanja Matic gjorde ett stabilt inhopp mot Atlético Madrid och kan inte det belönas med en startplats imorgon?

Nemanja Matic gjorde ett starkt inhopp i onsdags. Får han starta imorgon?

Anthony Elanga får chans från start efter succéinhoppet senast och startar på en kant. Jadon Sancho har spelat mycket och har gjort det bra. Jag tror han behåller sin plats på den andra kanten.  Med Edinson Cavani i sjukstugan får Cristiano Ronaldo chans från start igen – trots att prestationerna varit allt annat än bra på senare tid.

Möjlig startelva:

Watford

Nykomlingen upplever en tuff säsong och ligger näst sist i tabellen. I slutet av januari ersattes Claudio Ranieri av Roy Hodgson som tränare. Sverigebekantingen ska försöka rädda kvar laget i Premier League – men någon effekt verkar inte tränarbytet ha fått. 

På fem matcher under Hodgson har Watford skrapat ihop fyra poäng och senast föll man med hela 4-1 hemma mot Crystal Palace. 

När det gäller den offensiva produktionen kretsar mycket kring Dennis, Ismaila Sarr och norrmannen Joshua King – som tillhörde Manchester United i ung ålder. Tillsammans har anfallarna gjort 19 av lagets 25 mål och dessa herrar får vi se upp med. Ismaila Sarr har dessutom haft skadebekymmer och bara medverkat i 15 matcher. 

Vi får inte missa att rapportera att Tom Cleverley finns i truppen och är för det mesta given på mittfältet. Cleverley tillhörde som bekant Manchester Uniteds A-lag mellan 2009 och 2015. 

Mellan stolparna får vi troligtvis se en annan Manchester United-bekanting i form av Ben Foster. När Ismaila Sarr finns tillgänglig och redo för spel brukar Watford ställa upp i en 4-3-3-formation – något jag tror blir fallet även imorgon. 

Nicolas Nkoulou och Danny Rose missar definitivt matchen på grund av skador. Joao Pedro och Joshua King är två viktiga spelare som är tveksamma – men den sistnämnda är, enligt nyhetsrapporteringen, med i truppen.

 

Möjlig startelva:

Historik

Manchester United och Watford har mötts 36 gånger och United har vunnit 24 av dessa. Senaste mötet spelades 20 november 2021. Watford vann med 4-1 och detta blev Ole Gunnar Solskjaers sista match som tränare för Manchester United. Hur många matcher Watford vunnit sedan dess? Ynka en.

Visste ni att…

 • Watford haft 18 olika tränare senaste tio åren?
 • Watford bara vunnit en av sina 13 senaste matcher i ligan?
 • Manchester United har åtta raka segrar på hemmaplan mot Watford?

Matchinformation

Manchester United
Watford
Turnering: Premier League, omgång 27
Tid: Lördagen den 26 februari 2022, 16.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Kevin Friend
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • McTominay (sjuk, liten chans)
 • Cavani (ljumske, liten chans)
FORM
O4/2M’boroHFA1-1FS
O8/2BurnleyBPL1-1
O12/2SouthamptonHPL1-1
V15/2BrightonHPL2-0
V20/2Leeds UnitedBPL4-2
O23/2Atl MadridBCL1-1

Watford

Skador och avstängningar:

 • Nkoulou (lår, mitten mars)
Tveksamma:

 • Kucka (smäll)
 • João Pedro (smäll)
 • King (rygg)
 • Etebo (matchform)
FORM
F21/1NorwichHPL0-3
O5/2BurnleyBPL0-0
F8/2West HamBPL0-1
F12/2BrightonHPL0-2
V19/2Aston VillaBPL1-0
F23/2C. PalaceHPL1-4

United mot Watford

Totalt:3624-5-764-34
Hemma:1612-3-133-9
Premier League:1512-0-332-18
SENASTE MÖTENA
F2019-12-22BPL0-2
V2020-02-23HPL3-0
V2021-01-09HFA1-0
F2021-11-20BPL1-4
SENASTE HEMMAMATCHER
V2018-05-13HPL1-0
V2019-03-30HPL2-1
V2020-02-23HPL3-0
V2021-01-09HFA1-0