Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Rangnicks presskonferens / Sir Alex hyllad / Elangas landslagsspel

Imorgon tar Manchester United emot Watford på Old Trafford. Inför matchen har Ralf Rangnick hållit presskonferens och i dagens nyhetssvep tar vi upp vad tysken hade att säga. Vi berättar även att Sir Alex Ferguson blivit hyllad av Aberdeen och ger er det senaste kring Anthony Elangas landslagsspel. Till sist redogör vi för damlagets skadeläge inför söndagens derby. 

Rangnicks presskonferens

…om onsdagens match i Madrid

Första halvlek gjorde vi det för lätt för Atlético Madrid. Vi var passiva och för statiska när vi hade bollen och Atlético kunde pressa oss. Vi hade väldigt få stunder där vi kunde utmana deras backlinje. Det ändrades i andra halvlek och det var en stor anledning till att vi kvitterade. Hade matchen spelats fem eller tio minuter till hade vi kanske kunnat vinna matchen. Resultatet (1-1) var bra och ger oss all chans i världen att kunna gå vidare , utan att säga att det kommer bli lätt. Här och nu är fokus på morgondagens match mot Watford, anser Rangnick.

…om läget i truppen inför morgondagen

Cavani har inte tränat med laget och kommer inte vara tillgänglig för morgondagens match och detsamma gäller för McTominay. Han är fortfarande sjuk och har inte tränat. Förhoppningsvis är han tillbaka i träningen i nästa vecka.

…om Watford

På slutet har Watford valt att spela 4-3-3, som de gjorde under Ranieri. De har tre snabba och fysiska anfallare som alltid letar efter kontringar och spelar en direkt fotboll. Det är deras största hot. Det är en väldigt viktig match imorgon. Vi måste behålla momentum och sedan vara redo för matcherna efteråt. Vi är medvetna om att vi måste vinna mot Watford, menar Rangnick.

…om oroligheterna i Ukraina

Det som händer i Ukraina är en mänsklig katastrof för alla personer inblandade. Det är helt enkelt en fruktansvärd situation och jag hoppas innerligt att världens politiker gör vad de kan för att lugna situationen och få ett slut på den här typen av incidenter som händer där. Beslutet UEFA tog (att flytta Champions League-finalen från Sankt Petersburg till Paris) var nödvändigt och riktigt, tycker Rangnick.

Sir Alex Ferguson hyllas av Aberdeen

Manchester United-legenden Sir Alex Ferguson har som bekant hyllats med en staty utanför Old Trafford. Nu finns även en staty av den framgångsrika tränaren utanför Aberdeens hemmaarena Pittodrie Stadium.

Det var som bekant i Aberdeen som tränarkarriären tog fart. Sir Alex var stor del i den skotska klubbens framgångar under 1980-talet, med bland annat en seger i Cupvinnarcupen 1983.

Elanga med i Sveriges VM-playoff?

Anthony Elanga har slagit igenom med dunder och brak i Manchester United. I onsdagens åttondelsfinal i Champions League kvitterade han till 1-1 och såg till att United fick med sig ett bra resultat från Madrid.

Elanga har varit en nyckelspelare i det svenska U21-landslaget under en lång tid, men skulle kunna välja att spela för både England och Kamerun.

Nu kommer The Times med uppgifter att svenska förbundskaptenen Janne Andersson vill ta ut talangen till Sveriges playoff-match mot Tjeckien den 24 mars och på så sätt “låsa” Elanga till det svenska landslaget.

Janne Andersson sägs även ha uppfattningen att Elanga kan vara med och bidra i en svenskt A-landslag redan nu.

Lagnyheter inför derbyt på söndag

På söndag spelar damlaget derby mot Manchester City. Här är skadeläget i truppen:

  • Hayley Ladd ska undersökas vidare och är osäker till spel på söndag
  • Lucy Staniforth, Jade Moore och Aoife Mannion behöver också utredas vidare
  • En ny röntgen kommer göras på hur Millie Turners artär läker och spelar naturligtvis inte på söndag